Din Zona

Cluj – orașul unde experiențele tale sunt la superlativ

Cluj - orașul unde experiențele tale sunt la superlativ

Cu siguranță unul dintre cele mai frumoase și faimoase orașe din România este Clujul. De ce? Din multe motive, care mai de care mai atractive. Pe harta mondială a celor mai tari destinații de distracție este de câțiva ani orașul Cluj, în special datorită festivalului de muzică extrem de cunoscut, Untold.

Cel puțin unul dintre prietenii noștri, dacă nu mai mulți, au fost martori ai acestui eveniment extrem de apreciat în ultimii ani. Dar Clujul nu oferă doar câteva zile de distracție pe perioada verii, an de an. Dimpotrivă, viața socială, activitățile, comunitățile din Cluj Napoca sunt deja vestite, nu doar în România, ci și peste hotare!

Dar, care sunt reperele esențiale pentru care putem considera acest oraș drept o destinație aproape perfectă? În primul rând vorbim despre extrem de multe oferte, de la natură, curățenie, organizare, servicii bine puse la punct. Orice ai alege să faci aici, de la a merge la shopping la mall, până la a studia la facultăți de renume, de la a te bucura de multe localuri cu mâncare fabuloasă, până la a juca blackjack Romania, la Cluj totul este la superlativ.

Merită Clujul mai mult decât numele de oraș al distracției?

Cu o dezvoltare impresionantă în ultimii ani, pornind de la foarte multe investiții în infrastructură, Clujul a devenit extrem de rapid nu doar o destinație de vizitat ci un loc atractiv pentru mulți tineri care s-au stabilit aici.

Recunoscut deja și pentru că multe companii IT au ales acest oraș pentru a-și dezvolta afacerile, anii care au trecut au adus și mai multe oportunități pentru cei care doreau să se stabilească definitiv într-un oraș extrem de ofertant.

Statisticile vorbesc despre o aglomerare extrem de rapidă, în special în ultimii cinci – șapte ani, solicitările de locuințe, de exemplu crescând fulminant. Practic, acest lucru a atras după sine și o explozie fantastică a prețurilor pentru orice tip de case, fie ele apartamente nou construite sau case vechi la periferia orașului.

În zilele noastre, Clujul este al doilea cel mai mare municipiu din România după capitala București. Una peste alta, atât nivelul de trai, cât și exigențele investitorilor au dus la o dezvoltare pe care puțini o credeau atât de puternică la începutul anilor 2000.

Evident că prețul vieții de zi cu zi este unul mult mai ridicat decât în alte orașe din țara noastră, de multe ori putând fi comparat cu mari orașe din Europa centrală și de vest.

Ce să reținem

Cluj Napoca oferă o activitate dinamică, cu multe ramuri de industrie extrem de active, cum ar fi zona medicală, IT și multe altele. În plus este extrem de ofertant pentru activitățile de timp liber, cum ar fi cele sportive, cu o infrastructură bine pusă la punct, muzicale, cu organizări de evenimente artistice, cum ar fi Untold sau multe alte concerte ale trupelor de renume mondial, și multe altele.

Fie că vorbim despre tineri aflați la început de carieră, de studenți sau de familii abia întemeiate, fiecare categorie are în Cluj Napoca posibilitatea de a se regăsi și a trăi confortabil din toate punctele de vedere.

Photo by Danny Howe on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de