Uncategorized

Cluj: Programul manifestărilor de Ziua Naţională a României

Ziua Naţională a României

In cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Cluj, desfăşurată joi, a fost stabilit programul manifestărilor organizate de la Cluj-Napoca cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Astfel, marţi, 1 Decembrie 2015, începând cu ora 12.00, va avea loc un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă va fi urmată la ora 12.30 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie „Gemina”. Aproximativ 550 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca,  Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu 51 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.

La iniţiativa Instituţiei Prefectului – judeţul Cluj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca va fi organizat începând cu ora 14.00 spectacolul „COPIII SĂRBĂTORESC MAREA UNIRE”-ediţia a II-a, susţinut de elevii Colegiului de Muzică  “Sigismund Toduţă”, Ansamblul folcloric „Doina“ din Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric ”Măgura Călăţele” şi Ansamblul folcloric ”Mugurelul” din Câmpia-Turzii. Spectacolul este oferit, în primul rând, unui număr de peste 350 de elevi din mediul rural, respectiv din 22 de localităţi clujene

*  *  *

Efectivele din instituţiile participante la parada organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României, vor efectua duminică, 29 noiembrie, între orele 12.30 şi 13.30 un antrenament în Piaţa Avram Iancu.

Organizatorii evenimentului solicită înţelegere participanţilor la trafic şi cetăţenilor din Cluj – Napoca pentru eventualele neplăceri cauzate de restricţionarea circulaţiei pe timpul desfăşurării evenimentelor.

*  *  *

Cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la Marea Unire din 1918 şi în celelalte  municipii din judeţul Cluj şi oraşul Huedin vor avea loc ceremonii militare-religioase, spectacole folclorice, alte activităţi cultural-artistice.


 

Citeste si: Program special la Primaria Cluj de Ziua Nationala a RomanieiLasă un răspuns

Site creat de