Uncategorized

CLUJ: Timp de 4 zile, ZAIN pune sub lupă designul din România

vizual ZAIN Design Expressions e1446112699924

ZAIN – Design Expressions oferă în această toamnă, timp de 4 zile, un cadru pentru o comunitate creativă reală, specializată, expresivă și prezentă în viața orașului. Designeri din toată țara sunt așteptați la Cluj în perioada 12-15 noiembrie 2015, la întâlnire cu alți reprezentanți ai industriilor creative și, la fel de important, cu publicul.

Design de produs, design interior, fashion design, graphic design & alte forme hibride – toate aceste manifestări creative vor fi aduse mai aproape de public într-un eveniment cu totul nou pentru Cluj-Napoca. ZAIN își propune inițierea unui dialog în jurul fenomenului de design românesc, dialog care se poartă între comunitatea designerilor – a cărei coagulare o susține – și publicul larg, cel care îndrăgește design-ul atât din perspectivă pragmatică, manifestând interes pentru produsele create de designerii din România, cât și din perspectivă artistică.

Locul ales pentru ZAIN – Design Expressions este Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraș din România și centru recunoscut internațional pentru potențialul industriilor creative, care reprezintă un veritabil avantaj competitiv pentru comunitatea clujeană.

ZAIN înseamnă un eveniment proaspăt de design, în mai multe forme ale acestuia. ZAIN însumează o serie de exprimări variate ce, împreună, ne ajută să prezentăm acest domeniu publicului doritor să îl cunoască şi să îl consume.

Proiectul se naşte la Cluj, în acest an, din dorinţa de a însufleţi piaţa de design şi, mai ales, comunitatea creativă, în care noi am văzut un potenţial important şi pe care ne-am dorit foarte tare să îl valorificăm” transmite arh. Georgiana Ciceo, manager de proiect ZAIN.

Ca prim pas, ZAIN vine sub forma unor evenimente variate, desfășurate în perioada 12-15 noiembrie, într-o serie de locuri atractive din Cluj-Napoca. Punctul zero al evenimentului este situat vis-à-vis de Teatrul Național Cluj-Napoca, într-o clădire aparte din zona centrală a Clujului.

Voluntarii se pot înscrie până pe 2 noiembrie pentru a face parte din echipa din spatele ZAIN – detalii aic ihttps://www.facebook.com/ZainCluj/posts/1663652717235901

EXPO CENTRAL – punctul zero al manifestărilor ZAIN pe toată perioada. Expoziția centrală va avea loc în clădirea situată în Piața Ștefan cel Mare nr. 18, un spațiu generos pentru a găzdui cele mai reprezentative lucrări selectate de designeri din România din variate arii, de la fashion și design de produs la forme hibride de design. Pe lângă expoziție, în acest spațiu vor fi amenajate zone ce permit interacțiunea cu vizitatorii sau cu diverși parteneri ai proiectului.

FASHION SHOW – afinitățile dintre arta designului vestimentar și pictură definesc conceptul în jurul căruia va gravita evenimentul de fashion din cadrul ZAIN. Locul în care se va desfășura spectacolul va fi unul surprinzător pentru public. Participanții vor avea ocazia să urmărească direct, pe podium, evoluția procesului creativ, mergând astfel un pas mai departe în aprecierea creațiilor.

TURNING TALENTS INTO JOBS – ZAIN deschide o invitație la dezbatere – provocarea de a transforma creativitatea într-un full-time job. Ce face diferența dintre design și design care vinde și se vinde. Sesiuni de branding și identitate vizuală, marketing dar și tehnologiile pe care designerii le pot folosi pentru a se diferenția pe piață – sunt o parte din elementele acestei secțiuni din cadrul ZAIN – Design Expressions.

URBAN DESIGN – Cluj-Napoca este cu certitudine unul dintre orașele din regiune cu cel mai mare potențial de valorificare al industriilor creative. Dezvoltarea acestui domeniu se reflectă, pe măsură ce evoluează, în ceea ce înseamnă “calitatea vieții” pentru locuitorii unui oraș.

În acest context, ZAIN pregătește un proiect de cercetare și reactivare urbană la Cluj-Napoca – transformarea temporară a unui spațiu public într-unul atractiv pentru comunitate, ceea ce sperăm noi să reprezinte un imbold pentru o valorificare permanentă a spațiului ales.

Acestea sunt doar o parte dintre activitățile ce vor avea loc în cadrul ZAIN – Design Expressions în această toamnă. Mai multe despre expoziția centrală, fahsion show-ul în pregătire și celelalte activități speciale puteți afla de pe www.zain.ro iar noutățile vor fi anunțate pe http://facebook.com/zain.

Cei care urmăresc pagina de Facebook a evenimentului dar și profilul de Instagram – @zain_cluj – vor descoperi de asemenea lucruri inedite din culisele evenimentului de design.

ZAIN aduce oameni interesanți, design de calitate și experiențe faine.

Organizator: Asociația PLAI – Laborator Public de Arhitectură, Inovație și ExperimentLasă un răspuns

Site creat de