Social & Cultura, Important

CLUJ | Trei copii care locuiau într-un grajd au primit cadou, de Ziua Copilului, o casă (FOTO)

cadou casa de ziua copilului

Trei copii care locuiau, împreună cu mama lor, într-un grajd din satul Curtuiușul Dejului, judeţul Cluj, au avut parte de cel mai frumos cadou de Ziua Copilului: o casă.

Rus Magalena (Fundaţia Someş) a demarat înainte de Paşti o campanie caritabilă prin care a dorit să strângă bani pentru a cumpăra o casă pentru cei trei copii şi mama lor.

<Dăruiește și tu o casă de Paști> a devenit <Dăruiește și tu o casă de Ziua Copilului>. Când am început acest proiect de susținere a familiilor aflate în dificultate, m-a sunat primarul dintr-o comună să îmi spună să nu încurajez oamenii să nu muncească. Asta a considerat dumnealui că voi face eu prin acțiunile mele. După 5 ani, a înțeles că intențiile mele sunt bune, că ajutorul oferit este eficient și mi-a cerut sprijinul pentru a achiziționa o casă pentru o mamă cu 3 copii, care locuiau în condiții improprii.

Am lansat campania <Dăruiește o casă de Paști> la care voi ați răspuns în număr mare și unii cu sume mari. Am avut nevoie de 25000 iniţial, dar casa pe care am vrut s-o cumpărăm nu s-a mai vândut.

Nu am mai găsit nimic apoi sub 40000, în niciun sat din comună. Un tânăr plecat demult prin țări străine, a hotărât să doneze 10000 şi îi mulțumim pentru asta. Au mai fost persoane care au donat 5000, 500 de euro, 2000 lei și sume mai mici pentru care le mulțumim din tot sufletul.

S-au adunat și în comună prin intermediul bisericilor 7500 de lei, 1000 de lei a pus mama cum a vândut purcei, și uite așa astăzi am pus banii în mâinile vânzătorilor şi casa în mâinile mamei şi a celor 3 copii. E un domeniu mare, casă frumoasă, grajd pentru animale, grădină 43 de arii, o minunăţie. Îi mulțumesc domnului primar că a apelat la mine, vouă că ați răspuns cererii mele, mamei și copiilor că au acceptat ajutorul nostru, tuturor celor care s-au implicat. Primăriile, școlile, ong-urile, dacă îşi unesc forțele, pot face lucruri frumoase împreună.

Vă invit să apelați cu încredere, Fundația Someș va fi mereu alături de copiii de la sat și nu numai, proiectul de prevenire a abandonului şcolar <Toți copiii azi zâmbesc> continuă, cu acțiuni multiple sociale și educative. Implicați-vă și fiți buni! Mulțumim!”, a declarat Rus Magdalena pentru cluju.ro.

casa rus magdalena copii

cadou casa copii clujLasă un răspuns

Site creat de