Social & Cultura, Uncategorized

Clujeanul Valentin Bora, singurul supravietuitor al accidentului aviatic din Sibiu, a primit diploma de "Cetatean de onoare"

cetatean onoare bora 11

Valentin Bora, maistrul de zbor din localitatea clujeana Jicishu de Jos care a supravietuit accidentului de elicopter produs in luna noiembrie a anului trecut in judetul Sibiu, a primit ieri distinctia de “Cetatean de Onoare” al comunei Jichisu de Jos.

 Momentul festiv a avut loc in prezenta mai multor oficialitati, printre care prefectul judetului Cluj, deputatul Cornel Itu dar si a altor primari din zona, care se aflau in Jichisu de Jos cu ocazia unei intruniri pe teme de agricultura.

Primarul comunei Jichisu de Jos, Ioan Moncea, a declarat pentru Dejeanul.ro ca decizia de a-i acorda diploma de cetatean de onoare militarului supravietuitor s-a luat in cadrul Consiliului Local. De asemenea, edilul comunei a mai adaugat ca este extrem de bucuros de faptul ca recuperarea concetateanului lor decurge bine si ca militarul a reusit sa scape cu viata din tragicul accident.

Va reamintim faptul ca in 21 noiembrie 2014, un elicopter militar s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din judeţul Sibiu, între localităţile Laslea, Malancrav şi Iacobeni. La bordul aparatului de zbor se aflau zece pasageri, dintre care noua şi-au pierdut viaţa.

Cei noua militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de vineri, 21 noiembrie 014, sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani,, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, 34 ani, căsătorit, un copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, 29 ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, 25 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, căsătorit, doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, 33 ani, necăsătorit, un copil, şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.Lasă un răspuns

Site creat de