Uncategorized

Clujenii isi pot incarca smartphone-urile la statii speciale instalate in oras (FOTO)

12562455 1647222815527749 2122905143 o e1452702710258

In Cluj-Napoca au aparut, din luna decembrie a anului trecut, cinci statii de incărcare ale telefoanelor mobile. Ideea de a aduce la Cluj astfel de statii ii apartine clujeanului Mihai Marc. Acesta a vazut aparate de incarcare ale smartphone-urilor in strainatate, in cele mai aglomerate locatii precum aeroporturi, gari si mall-uri.

Primele statii de incarcare ale telefoanelor au fost instalate in Iulius Mall: una la parter si una in zona FoodCourt. Alte doua statii au fost amplasate in Polus Center, iar una in Mates Pub. Mihai are pregatite alte 5 astfel de aparate care vor urma sa fie instalate in zone aglomerate din Cluj-Napoca.

Ideea mi-a venit dupa ce am vazut-o aplicata in strainatate. Se intampla de foarte multe ori sa mergi intr-o cafenea, la mall, la facultate sau in sediul unei companii, iar telefonul sa ti se descarce. Iar atunci cand ai mare nevoie de o priza nu gasesti una libera. In acest moment proiectul este in faza de testare, insa eu cred ca va functiona, deoarece Clujul este un oras activ, iar oamenii au mare nevoie de telefoane” a declarat Mihai Marc pentru Cluju.Ro.

Instructiunile de folosire ale statiilor sunt simple si pot fi citite atat in limba romana, cat si in limba engleza.

Cei care doresc sa isi incarce smartphone-urile vor alege una din cele 6 cutii ale statiei si vor conecta telefonul la mufa potrivita. Apoi usa cutiei se va inchide, iar proprietarul telefonului va forma un cod PIN pe baza caruia isi va putea recupera dispozitivul. Incarcarea dureaza 30 de minute, iar pretul unei incarcari este de 5 lei. Telefonul poate fi scos din aparat oricand se doreste.

Urmatorul oras in care clujeanul vrea sa amplaseze statii de incarcare este Bucuresti.

 1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de