Din Oras, Studentie

Clujenii s-au înghesuit să doneze sânge! Număr dublu de donatori la Cluj

BLOOD NETWORK

A fost o săptămână plină la Centrul de Transfuzii Cluj. În toate zilele, de luni până vineri, s-a înregistrat un număr mult mai mare de donatori – aproape dublu -, în comparaţie cu perioada precedentă. Majoritatea clujenilor care s-au prezentat între orele 8:30 şi 13:00 la centrul de pe strada Nicolae Bălcescu au ales să doneze sânge pentru victimele incendiului din Colectiv. Restul donatorilor au ales să îi ajute, prin acest gest, pe bolnavii din Cluj care au, de asemenea, mare nevoie de sânge.

În primele zile ale săptămânii, la Centrul de Transfuzii Cluj s-au prezentat peste 150 de donatori/zi. O parte dintre aceştia au fost rugaţi să se întoarcă în zilele următoare, deoarece la centru există 150 de unităţi de sânge/zi. Şi săptămâna viitoare sunt aşteptaţi mai mulţi donatori ca într-o perioadă normală.

donat sange cluj

Majoritatea donatorilor sunt tineri. Liceenii, studenţii şi nu numai şi-au rupt câteva ore din timpul lor şi au ales cea mai potrivită metodă de a-i ajuta pe cei care se afla pe paturile de spital.

voluntari centru de transfuzii cluj

Voluntarii proiectului „OSM Cluj – Donează Sânge! Fii Erou!” au răspuns cu promptitudine în această săptămână numărului crescut de donatori prezenți la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj. Aceștia au fost prezenți în fiecare zi a acestei săptămâni pentru a sprijini personalul CRTS Cluj și au demonstrat solicitudine, organizare și solidaritate în fața nevoii crescute de sânge.

De altfel, aproximativ 150 de clujeni s-au prezentat, luni, pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca pentru a dona sânge. Acţiunea iniţiată de Asociată React, alături de Fundaţia Vodafone România şi Centrul de Transfuzii Targu-Mures, a venit în sprijinul victimelor tragediei din clubul Colectiv din Bucureşti.

12193340_10208346708204819_1838746593562004215_n

Oana Martin, una dintre organizatoarele acţiunii, a declarat pentru Cluju`.RO că sângele donat luni la Cluj-Napoca va fi dus la Bucureşti, în funcţie de necesităţi, pentru ajutorarea victimelor tragicului eveniment din Bucureşti. Restul clujenilor care nu au putut dona la punctul mobil au fost trimişi la Centrul de Transfuzii Cluj-Napoca (strada Nicolae Bălcescu).

*In plus, va anuntam ca urmeaza si campania de donare de sange organizata de proiectul Doneaza sange! Fii erou! in perioada 7-11 decembrie la CRTS Cluj. Organizatorii campaniei, studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca, ii asteapta pe clujeni in numar cat mai mare la campania de la inceputul lunii decembrie.

doneaza sangeLasă un răspuns

Site creat de