Din Oras

Clujenii se plâng de căldura din autobuzele mov recent cumpărate de Primărie

autobuze mov

Clujenii care circulă cu autobuzele mov, recent cumpărate de Primărie, se plâng de căldura insuportabilă din mijloacele de transport în comun.

Este foarte bine tot ce face primaria pentru innoirea parcului auto al RATUC (CTP), insa ar trebui sa fim atenti si ce cumparam: avem autobuse mov, noi, frumoase, cu care personal circul zilnic, insa inca nu am intalnit unul in care sa functioneze aerul conditionat!!! Inauntru este o sauna si o putoare groaznice, maiales ca nu se pot deschide nici geamurile! In aceste zile de canicula este groaznic sa circuli cu aceste autobuse de ultima generatie, cu toate dotarile, inclusiv aer conditionat, dar total nefunctional!

As vrea sa stiu daca se fac verificari ale acestor bunuri achizitionate de primarie pentru a se constata conformitatea lor. Multumesc”, se plânge un clujean pe platforma domnuleprimar.ro.

 

Reprezentanţii CTP Cluj răspund şi susţin că aerul condiţionat funcţionează în fiecare autobuz, iar temperatura din interior este cu 5 grade mai mică decât afară.

Instalaţiile de climatizare sunt reglate astfel încât în interiorul mijlocului de transport să fie o temperatură mai mică cu până la 5 grade Celsius faţă de temperatura exterioară. Temperatura de la care se porneşte aerul condiţionat este de +28 de grade Celsius. Temperatura din salonul mijlocului de transport poate să ajungă la +23 de grade Celsius, ceea ce nu considerăm că este o temperatură care crează disconfort. Fiecare persoană percepe în mod diferit temperatura mediului ambient, astfel încât nivelul optim de confort este subiectiv.

Din acest motiv avem şi reclamaţii că nu avem montate astfel de sisteme pe toate mijloacele de transport şi că acestea nu funcţionează cu eficienţă maximă, având în vedere că apar pierderi mari la deschiderea uşilor în staţii”, au declarat reprezentanţii Serviciului Tehnic al CTP Cluj.0 Comments

  1. Eu cred ca este vorba de toate autobuzele! Rar se gaseste un sofer inteligent care sa porneasca aerul conditionat, iar daca incerci sa deschizi un geam o sa te alegi cu o injuratura din partea unui batran pe motiv ca se face curent eu consider ca e o problema destul de mare si ar trebuii reglementat, numai bine rau la nimeni!

  2. Eu cred ca oamenii is prea obisnuiti de comfort. Acum cativa decenii inca nu era aer conditionat si oamenii reuseau sa impaca cu ideea ca ii vara si caldura. Problema ii cu oamenii si pereferintele lor extreme.

  3. Depinde foarte mult de sofer. Am circulat aproximativ cu 3 sapt in urma (erau cam 30 de grede C) cu un Irirsbus Citelis articulat pe linia 7, de la statia Piata Marasti pana la statia Campului. Cand am urcat era placut in interior (mai rece cu cel putin 7-8 grade C decat in exterior, daca nu mai rece). Mentionez ca autobuzul era destul de liber, toti calatorii aveau loc pe scaune (erau si scaune libere)
    Deci, se poate, numai sa apese soferul butonul cu fulg de nea!

Lasă un răspuns

Site creat de