Uncategorized

Clujenilor le pasa de copiii care sufera de autism! Peste 5.500 de euro, strânși la un concert caritabil

AAT concertul caritabil Te iubesc e1446039209871
  • Concertul caritabil „Te iubesc”: Paula Seling, Grigore Leșe și Ramona Raus au făcut sală plină și au convins clujenii să susțină școlarizarea copiilor cu autism
  • Campania „Start de la educație la viață” continuă printr-o campanie de SMS

Peste 24.500 de lei a strâns Asociația Autism Transilvania la concertul caritabil „Te iubesc”, susținut în 17 octombrie de artiștii Paula Seling, Grigore Leșe și Ramona Raus, alături de Mara Prună, la Auditorium Maximum din Cluj-Napoca. Cu acești bani, 58 de copii care suferă de tulburări din spectrul autist pot merge la grădiniță și școală până la sfârșitul anului. Mai exact, este vorba de 28 de copii care merg la grădiniță și 30 de  școlari din clasele I-VIII , pentru care Asociația Autism Transilvania va asigura gratuit coordonarea programelor derulate pentru incluziunea școlară a acestora pentru 3 luni.

Ne bucurăm să vedem că clujenilor le pasă de soarta celor mai puțin norocoși ca ei. Le mulțumim în primul rând artiștilor Paula Seling, Grigore Leșe și Ramona Raus, care ne-au sprijinit necondiționat în organizarea acestui concert extraordinar, dar și publicului, care a umplut sala, a apreciat prestația artiștilor și a contribuit la școlarizarea în bune condiții a copiilor înscriși în asociație”, a declarat Milena Prună, președintele Asociației Autism Transilvania.

Aceasta a apreciat deschiderea din partea autorităților locale, precum și sprijinul venit din partea mediului de afaceri și a presei. „Vrem să le mulțumim și pe această cale partenerilor și sponsorilor evenimentului, fără de care nu ar fi fost posibil: Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Sala Polivalentă, Cluj Arena, PMA Invest, Hotel Granata, M M Show. Ne-a ajutat foarte mult echipa Vitrina Advertising, precum și partenerii media – Realitatea TV, Radio Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj, Monitorul de Cluj, Cât Costă Clujul, alături de întreaga presă clujeană, mereu alături de noi”, a completat Milena Prună.

Concertul face parte din proiectul „Start de la educație la viață”, prin care Asociația Autism Transilvania urmărește recuperarea și incluziunea educațională a 81 de copii cu autism, pe durata unui an întreg. „În România, terapia de recuperare a unui copil cu autism este susţinută aproape în totalitate de către părinţi. Serviciile de specialitate nu sunt suportate decât într-o foarte mică măsură de către guvern sau prin asigurările de sănătate. Prea puține familii îşi pot permite să susţină  financiar terapia necesară, din cauza costurilor ridicate. Prin acest proiect, încercăm să venim în sprijinul famiilor cu copii care suferă de tulburări din spectrul autist”, a explicat președintele AAT.

Proiectul continuă printr-o campanie de SMS: cei care doresc să susțină copiii cu autism din Cluj-Napoca pot dona 2 euro prin SMS la numărul 8845 (valabil în rețelele Orange, Telekom Mobile Romania și Vodafone). Campania de SMS se desfășoară până în 15 ianuarie 2016.

Mai multe informații: www.autismtransilvania.ro, www.facebook.com/AutismTransilvania.

Asociatia Autism Transilvania (AAT) este o organizație non-guvernamentală înființată în august 2006, la inițiativa unor părinți puternic motivați, care au copii cu afecțiuni din spectrul autist. Asociația oferă servicii de recuperare a copiilor prin intermediul terapiei cognitiv-comportamentale, logopediei, ergoterapiei, kinetoterapiei și interacțiunii prin muzică și mișcare – soluții individualizate pentru fiecare copil.Lasă un răspuns

Site creat de