Social & Cultura, Important

Cluju-i solidar – evenimente caritabile la care poți participa de plăcere

Cluju-i solidar – evenimente caritabile la care poți participa de plăcere

Cu toate că dăruim și în alte momente ale anului, aceasta este perioada celor mai multe și mai vizibile evenimente caritabile din an pentru că de sărbători, tindem să ne amintim de lucrurile care contează cu adevărat în viața fiecărui om.

Pentru că încurajăm solidaritatea, îți prezentăm câteva dintre evenimentele cu o cauză clară care vor avea loc în perioada următoare.

  • Art for Stray Animals

Un eveniment pentru îndrăgostiții de artă și în același timp, pentru iubitorii de animale va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie 2018, la Urania Palace, de la ora 18:00.

Prin intermediul Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”, puteți asculta un concert de jazz susținut de Diana Săveanu și Iulian Matei, iar apoi vă puteți lăsa ușor în pași de dans cu Polina Stănescu și Alex Dobre.

Costul?

O donație pentru sufletele pe care le îngrijesc cei de la Asociația pentru protejarea animalelor, “Nuca”.

  • Atelierul de hrănitori

Evenimentul constă într-un atelier util pentru cei care îngrijesc păsările sălbatice din Cluj și din împrejurimi.

Duminică, 25 noiembrie 2018, între orele 10:00-16:00, la Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai (Str. Clinicilor, nr. 5-7), Societatea Ornitologică Română organizează atelierul la care înveți să construiești hrănitori sigure la care păsările să vină toată iarna, dar și detalii despre hrana de care au acestea nevoie.

Pe lângă faptul că înveți lucruri utile despre cum poți ajuta și tu ființele care ne însuflețesc orașul, vor exista și alte surprize.

  • Concert folk

Dragi iubitori ai muzicii folk, acest eveniment este, cu siguranță, pentru voi. În 28 noiembrie 2018, ora 19:00, la Zorki Photo Cafe, îi poți asculta pe Puiu Cazan, Cristina Pătrașcu, Adriana Andrieca, Andrada Faur și pe Eugen și Andreea Cadiș.

Relaxarea din mijlocul săptămânii te costă doar o ciocolată care, alături de o parte din plata consumației, va merge către copiii din câteva dintre comunele de lângă Cluj-Napoca.

  • Charity Shopping

În intervalul 13-16 decembrie 2018, între orele 10:00-18:00, respectiv 10:00-15:00, duminică, iubitoaele cumpărăturilor pot merge la Atelierul de Icoane al Muzeului Etnografic al Transilvaniei (Piața Ștefan cel Mare, nr. 5).

În schimbul unei donații recomandate, puteți achiziționa haine noi chiar din colecția anului 2018 ale unor branduri, iar banii vor merge către Casa de Copii “Maica Domnului”, din Cluj-Napoca, unde locuiesc copii abandonați cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani.

Cu banii strânși se vor acoperi o parte dintre costurile pentru serviciile oferite celor mici precum asistență psihologică, after-school sau ore de muzică și sport.

  • Crosul spiridușilor la Târgul de Crăciun

Pentru cei cărora le place mișcarea, evenimentul organizat de Târgul de Crăciun Cluj-Napoca este ideal.

Pentru cei care au nevoie de o motivație pentru a face mișcare, tocmai au găsit-o: locuințe decente pentru membrii vulnerabili din comunitatea noastră.

În 15 decembrie 2018, de la ora 18:00, poți să faci mișcare parcurgând 6 kilometri. Kit-ul de alergător constă într-o donație de 50 lei, suma strânsă ulterior urmând să fie donată Asociației Acasă pentru achiziționarea materialelor de construcții necesare locuințelor.

Partea distractivă? Ai ocazia să fii orice personaj din lumea lui Moș Crăciun pentru că trebuie să te îmbraci corespunzător.

Mai multe detalii despre înscriere găsești aici.

Pentru iubitoarele cumpărăturilor și amatoare de evenimente tip garage-sale, este un prilej numai bun pentru a vă achiziționa lucruri noi și chilipiruri frumoase, poate chiar pentru a le dărui celor dragi de sărbători.

De asemenea, dacă tu ești cea care are prea multe haine și accesorii, atunci te poți înscrie aici până în 10 decembrie http://bit.ly/InscriereCatrafuSALE3. Taxa de înscriere este în valoare de 60 de lei și va merge direct către cauză.

Bonusul?

Ajuți la strângerea sumei necesare pentru cumpărarea unor camere chimioterapice pentru pacienții care suferă de afecțiuni oncologice, camere care au rolul de a înlocui metodele tradiționale și dureroase de administrare a tratamentului intravenos sau de recoltare a analizelor.

Când? A treia ediție a evenimentului are loc duminică, 16 decembrie 2018, la Turnul Croitorilor (str. Baba Novac, nr.2), între orele 12:00-19:00.


Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele următoare care au un scop caritabil clar, însă cu siguranță sunt și altele la care poți merge. Dacă, în general, timpul sau diferiți factori nu ne permit să dăruim, evenimentele de acest tip sunt un prilej pentru a ne opri puțin din ceea ce facem și pentru a reflecta asupra a ceea ce contează pentru noi și pentru cei din jur.Lasă un răspuns

Site creat de