De Vazut, Important

Cluju’ îi fain şi toamna! Şase locuri din Cluj-Napoca de unde poţi admira culorile toamnei (FOTO)

cluj toamna

Clujul este un oraș frumos, indiferent de anotimpul în care se află.

Dar din pricina faptului că suntem atât de grăbiți de preocupările cotidiene, care parcă ne „înghit” tot mai mult timp, nu mai avem timp să ne bucurăm de lucrurile simple.

Faceți-vă timp într-o sâmbătă sau într-o duminică să admirați  magia locurilor care vă înconjoară.

Iată câteva locuri unde vă puteți bucura de peisajul colorat pe care toamna ni-l pictează cu niște nuanțe foarte frumoase, în care predomină galbenul și portocaliul:

    • Parcul Central – o plimbare prin parc într-o după amiază de duminică vă va încărca cu o doză de energie binemeritată, după o săptămână nebună la job.

 

  • Parcul Etnografic „Romulus Vuia” – este localizat în apropierea pădurii Hoia-Baciu și este compus din mai multe elemente tradiționale, printre care și gospodării din mai multe zone ale României. O plimbare prin acest parc nu doar că vă va ajuta să vă lărgiți orizontul și să aveți o cultură generală mai bogată, dar vă va și „transporta” prin zonele culturale ale țării. Tot aici puteți să vă faceți poze cu casele specifice fiecărei zone a țării.
  • Cetățuia – cei care urcă pentru a admira orașul de pe malul Someșului nu vor regreta – puteți face fotografii frumoase, creându-vă astfel amintiri de neuitat. Aveți posibilitatea de a savura un ceai sau o limonadă la terasa de sus sau chiar să aveți o privire de ansamblu asupra orașului, pictat acum în frumoasele culori ale toamnei.

 

  • Parcul Iulius – este o zonă de promenadă foarte frumoasă, care a fost renovată doar de câțiva ani. De asemenea, este una dintre zonele preferate de clujeni, însa peisajul de toamnă pune o amprentă deosebită asupra acestui parc.

  • Grădina Botanică – unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere din Cluj. Merită să vă luați câteva ore libere pentru a vă plimba și a vă bucura de peisajul tomnatic pe care vi-l oferă grădina. Flora și fauna se adaptează sezonului și sunt absolut superbe. Vă recomandăm grădina japoneză și turnul de apă din grădină.

  • Pădurea Hoia-Baciu – deși este misterioasă și plină de „energii ciudate” are un farmec aparte. Cu siguranță ar fi interesantă o plimbare și ar fi un mic „challenge ” să intrăm într-o zi de toamnă în pădure, pentru a admira peisajul tomnatic puțin mai „înfricoșător”.Vouă ce locuri din Cluj-Napoca vă plac?

*fotografia de articol a fost realizată de Paul Lăcătuş


Lasă un răspuns

Site creat de