IT, Important

Clujul, din nou în centrul atenției comunității IT. Festivalul TechFest va începe pe 27 octombrie

techfest
  • Festivalul dedicat tehnologiei își deschide porțile în 27 octombrie
  • Forum dedicat operaționalizării IT, seară de gaming și invitați speciali – printre noutățile ediției 2017

TechFest, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, revine la Cluj-Napoca. După o ediție pilot la Timișoara, desfășurată la mijlocul lunii, din 27 octombrie este rândul clujenilor să participe la o săptămână de evenimente ce au ca element comun tehnologia. Va urma apoi, în luna noiembrie, ediția de la Iași.

„Anul trecut, la prima ediție a TechFest, am constatat un grad ridicat de interes pentru tehnologie, inovație și IT atât din partea comunității tech a regiunii, cât și a publicului larg. Reacțiile primite ne-au încurajat să dezvoltăm acest concept la Timișoara și Iași. Clujul rămâne centrul festivalului și ne dorim ca prin evenimentele pregătite aici să contribuim la coagularea comunității tech și la dezvoltarea Clujului ca hub tehnologic regional”, a declarat Cristian Dascălu, din partea organizatorilor TechFest, în cadrul conferinței de presă de prezentare a ediției 2017.

Ne adaptăm businessul noilor tehnologii, iar TechFest poate fi o sursă de inspiraţie pentru viitoare instrumente şi servicii pe care să le oferim clienţilor noştri. În egală măsură, ne dorim să contribuim la crearea unui ecosistem care să cuprindă inovatori, creatori şi beneficiari ai efortului de a inova, care să aducă plus-valoare economică atât Clujului, cât şi întregii noastre regiuni. Vrem să fim alături de Cluj în demersul de a deveni un pol al tehnologiei în România şi Europa”, a declarat Călin Cojocaru, Director regional retail, BRD Groupe Société Générale, co-organizator TechFest.

Programul TechFest Cluj începe cu Transylvania MegaHack, competiție care a strâns anul trecut 4.250 de ore cumulate de programare și care pregătește pentru acest an provocări în domenii precum digital banking și datathon. Urmează evenimente dedicate comunității tech a Clujului, cu vizite la companii, ateliere specializate și o serie de prezentări de tip TED din zona IT.

tech fest 1

Timp de aproape 20 de ani, am crescut datorită unei echipe și unei comunități tehnice de foarte buni profesioniști. TechFest este o oportunitate pentru noi să contribuim la dezvoltarea comunității IT din Cluj. Suntem bucuroși să susținem acest eveniment umbrelă și suntem încântați de oportunitatea de a crește împreună și de a face schimb de idei cu alți profesioniști din domeniul tehnologiei”, a declarat Georgiana Iancu, Communications Manager, iQuest, partener principal TechFest.

Evoluția digitalizării administrației publice va fi dezbătută la Smart City Forum, în timp ce reușitele industriei vor fi premiate și în acest an în cadrul galei dedicate – Tech Industry Awards. Pentru cei aflați la început de drum, Transilvania Demo Day aduce mentori și investitori, iar Cluj ITO Forum va dezbate outsourcingul și tendințele care se întrevăd în acest domeniu. Pasionații de jocuri pe calculator sunt așteptați la Gaming Night, iar IT-iștii cu chef de dans la TechParty. Expoziția gadgeturilor și obiectelor inteligente va fi deschisă publicului larg timp de trei zile, în perioada 3-5 noiembrie, la Iulius Mall. În total, organizatorii așteaptă câteva mii de participanți pe tot parcursul festivalului, între 27 octombrie și 5 noiembrie.

Prima ediție TechFest a avut loc în noiembrie 2016 la Cluj-Napoca și a adus 3.200 de participanți la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor și managerilor din domeniul IT: hackathonul MegaHack, dezbaterea Smart City Forum, conferințele TechTalks, CodeCamp și Business Mixer, competiția Transilvania Demo Day și lansarea parcului științific și tehnologic TETAPOLIS, vizitele la companii din cadrul Tech Open Days și Gala Tech Industry Awards.

Acestora li se adaugă zeci de mii de vizitatori ai expoziției tehnologice ExpoTech de la Iulius Mall Cluj. Evenimentul a mai însemnat premii în valoare totală de 25 de mii de euro, 4.250 de ore cumulate de programare la MegaHack și 70 de ore de prezentări susținute de specialiști. În total, au fost implicate 118 companii, instituții și organizații.Lasă un răspuns

Site creat de