Liceu

Clujul investește în viitor: Microbuze electrice pentru transportul școlar al elevilor din 34 de comune clujene

Abonamentele de transport în comun pentru elevii din Cluj-Napoca vor fi modificate: 120 de călătorii gratuite pe lună

Microbuze electrice pentru elevii din 34 de comune clujene, din fonduri europene.

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare de joi, 22 iunie a.c., proiectul ce vizează achiziționarea de microbuze electrice școlare pentru elevii din județul Cluj.

„Este o investiție extrem de utilă, prin care ne propunem facilitarea accesului elevilor la învățare, contribuind, implicit, și la reducerea absenteismului și a abandonului școlar. Ne dorim dezvoltarea continuă a infrastructurii educaționale și adaptarea acesteia la cerințele actuale, astfel că ne preocupăm constant de identificarea unor surse financiare care să ne ajute în demersul nostru.”  a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Prin intermediul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj” se urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport pentru cursanți, cu precădere pentru cei din zonele izolate, cu o populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum de energie redus.

Concret, 34 de unități administrativ-teritoriale clujene vor beneficia de câte un asemenea mijloc de transport, cu o capacitate de 16+1 locuri.

Proiectul, ce urmează a fi depus de către Consiliul Județean Cluj pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, are o valoare totală propusă de 36.442.179,20 lei, inclusiv TVA.

Acesta va fi implementat în perioada iulie 2023 – decembrie 2024.

foto: arhivaLasă un răspuns

Site creat de