Din Oras, Important

Cod portocaliu de caniculă în Cluj începând de miercuri

canicula cluj

Luni avem vreme foarte caldă în toată ţara. Valori de 37 de grade la umbră se ating în Banat şi Crisana, unde avem caniculă şi disconfort termic accentuat.

Marţi, căldura se extinde. Vestul, nord-vestul, dar şi centrul ţării vor fi serios afectate de valul de căldură. Canicula şi disconfortul se extind, iar norii apar doar pe la munte, pe unde o să plouă trecător mai spre seară. Se încălzeşte şi pe litoral: vom avea 27 de grade în staţiunile sudice, iar în vestull ţării se ating din nou 37 de grade la umbră.

Miercuri se anunţă căldura necruţătoare. La amiază, canicula apare în aproape toată ţara, iar în zonele joase, stresul termic va fi greu de suportat. Vântul va sufla mai tare prin Dobrogea şi în Banat, iar temperaturile strâng mult intervalul: vor fi de la 32 la 38 de grade. Se încălzeşte şi pe timpul nopţii: la mare şi prin Dealurile Vestice vor fi 24 de grade.

Căldura năucitoare o să avem şi joi. Zăpuşeala mare, atmosfera irespirabilă şi un disconfort extrem în toată ţara. Nu sunt semne de vreo schimbare nici vineri.

 

Vestul ţării va fi cuprins, de miercuri, de un val de canicula, iar ANM a emis COD portocaliu. Judetul Cluj va fi cuprins, de asemenea de valul de caniculă.

Temperaturile vor atinge chiar şi 39 de grade Celsius la umbră.

În restul judeţelor, este cod galben de caniculă.

canicula august 2017Lasă un răspuns

Site creat de