Din Zona, Important

Cod Portocaliu de caniculă în județul Cluj

canicula cluj

Cod Portocaliu de caniculă în județul Cluj

Începând de mâine, județul Cluj va intra sub avertizare de cod portocaliu de caniculă, alături de alte județe din țară.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valul de căldură va persista și se va intensifica în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș.

Temperaturile maxime vor oscila între 36 și 39 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori așteptate în vestul și sudul țării. Disconfortul termic va fi accentuat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. În aceste condiții, populația este sfătuită să evite expunerea prelungită la soare, să consume lichide în mod regulat și să se protejeze împotriva efectelor nocive ale temperaturilor extreme.

Nopțile vor fi și ele dificile, temperaturile minime menținându-se peste 20 de grade Celsius, caracterizând astfel nopți tropicale. Autoritățile recomandă cetățenilor să ia măsuri de precauție, mai ales persoanelor vulnerabile, precum vârstnicii și copiii, pentru a preveni problemele de sănătate asociate caniculei.

Cod Portocaliu de caniculă în județul Cluj

Meteorologii avertizează că valul de căldură nu se va retrage prea curând, continuând să afecteze întreaga țară și în zilele următoare. Este esențial ca populația să rămână informată și să urmeze sfaturile specialiștilor pentru a face față acestei perioade dificile de vreme extremă.Lasă un răspuns

Site creat de