Social & Cultura

Codul vestimentar pentru botez – Sfaturi esențiale

Codul vestimentar pentru botez

Să te hotărăști ce să porți la un botez nu este întotdeauna ușor. Spre deosebire de nuntă, de multe ori nu există un cod vestimentar sau o temă clară, dar există câteva linii directoare pe care le poți urma pentru a te asigura că ești îmbrăcată corespunzător. Așadar, ești preocupată pentru ținuta pe care trebuie să o alegi pentru următorul botez la care vei participa și ai nevoie de o îndrumare suplimentară? Am adunat răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre ținutele de botez.

  1. Poți purta alb la o petrecere de botez?

Regulile sunt diferite față de cele de la nunți și este absolut în regulă să porți alb la ceremonia de botez și la petrecerea care urmează imediat după aceasta. În mod tradițional, micuțul sau micuța botezată va purta alb (sau o culoare similară), dar asta nu înseamnă că invitații nu pot purta și ei. Iar dacă ești mamă sau nașă la botez, atunci cu atât mai mult te poți bucura de o ținută albă.

  1. Poți purta negru la o petrecere de botez?

Din nou, nu există reguli atât de stricte în ceea ce privește purtarea culorii negru la un botez, precum cele care se aplică la nunți. Poți opta cu siguranță pentru negru dacă aceasta este culoarea în care te simți cel mai bine, dar ar trebui să ții cont de locul unde va avea loc evenimentul. De exemplu, în cadrul unei petreceri care se va desfășura pe timp de zi, într-o grădină, îți va fi destul de greu să porți negru dacă temperaturile sunt ridicate.

  1. Este în regulă să optezi pentru jeanși?

În timp ce blugii ar putea părea puțin informali, un denim mai închis, de bun gust, ar putea fi acceptabil. Depinde de stilul evenimentului și de persoanele care îl găzduiesc. Poți asorta o pereche de blugi cu o bluză elegantă și bine croită, pentru un rezultat mai bine pus la punct. Singurul aspect de care trebuie să ții cont este să eviți întru totul modelele decolorate sau cu rupturi pentru această ocazie.

În ceea ce privește forma, am spune că o ținută cu blugi albi, skinny sau conici, asortată cu o cămașă elegantă sau o bluză, este potrivită, în timp ce blugii mai largi (wide leg sau mom fit) sunt de refuzat.

  1. Poți purta rochii scurte la botez?

Rochiile foarte scurte nu sunt deloc recomandate în special pentru ceremonia de la biserică. Pentru a te asigura că ținuta ta rămâne respectuoasă și conformă indiferent dacă stai în picioare sau pe scaun, optează pentru o lungime până la genunchi sau midi. Există o mulțime de fuste și rochii elegante cu lungime midi, calitative și accesibile, așa că nu te vei chinui să găsești ceva care să te avantajeze.Lasă un răspuns

Site creat de