Social & Cultura

Combaterea îmbătrânirii celulare prin remedii naturiste – mit sau realitate?

remedii naturiste imbatranire

Îmbătrânirea celulară este un proces necondiționat, continuu și ireversibil care se desfășoară din prima clipă a activării energetice a unei celule, constituind un întreg lanț de procese condiționate polifactorial. Odată cu înaintarea în vârstă au loc importante deteriorări ale organismului, începând de la vârsta maturității, dar mai ales peste vârsta de 50 de ani. Totuși, îmbătrânirea poate fi încetinită și poate fi recuperată intervenind la orice vârstă în procesul de deteriorare a organismului. Cercetările științifice efectuate asupra biologiei moleculare celulare, descoperă noi mijloace de reducere a procesului de îmbătrânire, folosind resurse naturale – alimente și extracte din plante – mai ales cu efect antioxidant.

Iată principalele remedii naturiste cu efect anti-îmbătrânire

Măști și creme naturale

Există pe piață o multitudine de produse antirid care au în compoziție, pe lângă ingredientele cosmetice de bază, principii active ce luptă împotriva îmbătrânirii pielii. De cele mai multe ori însă, concentrațiile de activi anti-age sunt reduse, iar folosirea cremelor nu duce la efectele dorite. Totuși, există posibilitatea preparării în casă a unor produse anti-age pe bază de rețete naturale. Acestea au în compoziție uleiuri sau vitamine, disponibile în magazinele naturiste. De exemplu, masca cu argilă verde este renumită pentru efectele sale anti-îmbătrânire și poate fi preparată ușor, cu ajutorul unei linguri de lemn, prin amestecul cu ulei de limba mielului. Odată preparată, se aplică pe față și se lasă să acționeze 15 minute, după care se clătește cu apă călduță.

Uleiuri presate la rece

Este binecunoscut faptul că uleiurile presate la rece au extrem de multe beneficii asupra organismului nostru, atât la interior, cât și la exterior. Fiindcă sunt obținute prin presarea mecanică a semințelor, nucilor sau plantelor, uleiurile presate la rece de la Puterea Plantelor sunt nerafinate chimic, păstrându-și toate proprietățile benefice. Sunt bogate în acizi grași esențiali, vitamine, antioxidanți și minerale, fiecare tip de ulei acționând asupra diverselor afecțiuni. Uleiurile presate la rece trebuie să facă parte dintr-o alimentație sănătoasă, iar consumate cu regularitate, acestea previn îmbătrânirea precoce, iar corpul se echilibrează la nivel hormonal. Uleiul de susan alb, de nucă sau de semințe de in sunt câteva dintre uleiurile naturale care mențin pielea sănătoasă, având în compoziție antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și previn îmbătrânirea timpurie a celulelor. 

Suplimente alimentare

Suplimentele alimentare anti-îmbătrânire concentrează ingredientele active și sunt o soluție excelentă pentru a lupta împotriva îmbătrânirii pielii. Aportul adecvat de nutrienți este esențial pentru menținerea pielii tinere. Pentru a alege un supliment alimentar anti-îmbătrânire, alege ingrediente de origine naturală și din agricultura ecologică. Iată câteva dintre ele: 

– Lăptișorul de matcă: utilizarea acestui ingredient în lupta împotriva îmbătrânirii este din ce în ce mai răspândită. Într-adevăr, are virtuți revitalizante și hrănitoare. De asemenea, are proprietăți de echilibrare.

– Acerola este un supliment alimentar foarte eficient pentru combaterea îmbătrânirii pielii. Stimulează producția de colagen care scade odată cu înaintarea în vârstă și participă la lupta împotrivă oxidării celulelor pielii și a îmbătrânirii lor premature.

– Ginsengul își are locul în cosmetică. Bogăția sa naturală în substanțe nutritive ajută la stimularea regenerării celulelor pielii și să facă față stresului oxidativ responsabil pentru îmbătrânirea prematură a celulelor pielii. Acest ingredient oferă un ten mai luminos și face pielea mai elastică. 

În concluzie, aceste remedii naturiste reprezintă secretul pentru o sănătate de fier și o piele frumoasă, împreună cu o dietă echilibrată și moderată, multă mișcare și suficientă hidratare.

Sursa foto: Pexels.com



Lasă un răspuns

Site creat de