Din Zona

Comercianţii de legume şi fructe din Mănăştur şi Zorilor, verificaţi de Poliţia Locală. S-au dat amenzi de mii de lei

food 1836675 1280

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială, în colaborare cu jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, au continuat acţiunea de combatere a activităţii de comercializare a legumelor şi fructelor în locuri neautorizate, demarată la începutul acestei săptămâni. Cea de-a doua acțiune a vizat gheretele specializate în vânzarea unor astfel de produse din zonele Mănăștur și Zorilor.

Cu această ocazie, au fost identificate 2 astfel de gherete – una situată pe strada Pasteur, colț cu strada Zorilor și cea de-a doua amplasată pe Calea Florești nr. 75, la care au fost depistate nereguli.

Pentru comercializarea legumelor şi fructelor în locuri neautorizate, respectiv  ocuparea abuzivă a domeniului public, societăţile comerciale care funcţionează la aceste adrese, au fost sancţionate contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 republicată şi ale H.C.L. nr. 191/2009.

Amenzile aplicate sunt în valoare de 4.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 885 kg de legume şi fructe în valoare de 847 lei. Marfa confiscată a fost predată unui magazin specializat, agreat de Direcția Generală a Finanțelor Publice Cluj, conform legislației în vigoare, în vederea valorificării.

Prin această acțiune se dorește descurajarea comercializării acestor produse direct pe domeniul public, pe trotuarul din faţa magazinelor specializate, aceste amplasamente nefiind autorizate în acest sens, îngreunând astfel circulaţia pietonală.

În total, în această săptămână, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 8000 de lei și au fost confiscate  peste 1640 kg de legume și fructe, în cuantum de aprioximativ 1800 lei pentru comercializarea legumelor şi fructelor în locuri neautorizate și pentru ocuparea abuzivă a domeniului public.

Polițiștii locali vor continua astfel de verificări în zilele următoare în toate zonele din oraș.Lasă un răspuns

Site creat de