Timp liber, Important

Concert experiment la Cluj, propus de primarul Emil Boc: „Aș face un test, să vedem dacă putem relua festivalurile în vară”

Număr record de participanţi la UNTOLD: peste 372.000 de oameni în cele patru zile de festival

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le propune autoritățile de la București organizarea unui concert experiment la Cluj, după modelul celor din Barcelona, unde 5.000 de participanți au participat la un eveniment pentru a se analiza dacă riscul de infectare cu COVID-19 este atât de mare.

Potrivit edilului, acest experiment ar permite găsirea unei soluții la nivelul întregii țări în ceea ce privește reluarea festivalurilor din vară și toamnă, scrie Digi24.ro.

Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Urmăresc cu interes rezultatele studiului de la Bercelona, în 30 de zile vom avea și raportul oficial: din 5.000 care au participat, câți s-au îmbolnăvit după concert.

Noi avem infrastructura și stadion si sală polivalentă pentru a putea testa cu un număr redus o asemenea soluție, pentru viitor, pentru a știi cum să ne pregătim pentru festivalurile din vară și din toamnă”, a explicat Boc.

Primarul spune că orașul său are infrastructura necesară pentru un asemenea eveniment, iar dacă autoritățile locale sunt de acord, el ar dori să se facă un asemenea experiment.

Noi ne oferim să testăm o asemenea modalitate pentru a da autorităților ocazia să găsească o soluție unitară după aceea pentru întreaga țară. Prioritate trebuie să aibă sănătatea populației și siguranța tuturor la un concert, dar deja în Europa lucrurile evoluează destul de repede și se poate ca în condiții de siguranță să se desfășoară astfel de festivaluri„, a mai adaugat primarul.

sursa: Digi24.ro1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de