Studentie

Concursul Internațional Studențesc Digilent – regiunea Europa – se desfășoară la Cluj – Napoca

Concursul Internațional Studențesc Digilent - regiunea Europa - se desfășoară la Cluj - Napoca

Firma Digilent RO, în colaborare cu Digilent Inc. (Seattle, WA, SUA) şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Electronică Aplicată, anunță ediția a XV-a a Concursului Studențesc Internaţional  Digilent Regiunea Europa.

Faza finală a concursului (susţinerea proiectelor şi festivitatea de premiere) va avea loc în Cluj-Napoca, la Sediul Firmelor Digilent și National Instruments România, în 11 – 12 mai 2019, „The Office”, str. 21 Decembrie 1989, nr.77, cladirea A, etaj II.

Această competiție se desfăşoară în perioada noiembrie 2018 – mai 2019, iar anul acesta aproximativ 20 de echipe (formate din unul, doi sau trei studenți) vor concura pentru premii si recunoaștere a meritelor.

Ele reprezintă universităţi din România  – Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu-Mureş, Bucureşti, Brasov, Iasi şi din străinătate  – Austria, Franța, Polonia, Turcia, Ucraina.

Juriul va fi format din reprezentanți ai firmelor organizatoare, cadre didactice din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, precum și reprezentanți din industrie:

  •    Jim O’Dell – Digilent Inc., Pullman, WA, SUA
  •    Thomas Kapenman – Digilent Inc., Pullman, WA, SUA
  •    Ben Liu – Cantron, Taipei, Taiwan
  •    Sergiu Arpadi – Analog Devices, Cluj-Napoca, România
  •    Zoltan Baruch – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, România
  •    Gabor Csipkes – Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, România.

Concursul are scopul să încurajeze creativitatea, simțul practic şi originalitatea studenţilor, mobilizarea lor în realizarea unor proiecte de o complexitate crescută.

Studenţii înrolaţi în concurs primesc gratuit platformele hardware (sisteme cu circuite FPGA Xilinx) și dezvoltă proiecte proprii, pe care le prezintă în faza finală. Etapa finală constă în susţinerea proiectului oral, documentație şi o demonstrație practică.

Studenţii care finalizează şi prezintă proiecte, păstrează platformele hardware pe care lucrează, indiferent de clasificarea în finală. Cele mai bune proiecte sunt răsplătite cu premii substanţiale.

Proiectele finaliste sunt publicate pe site-ul concursului www.digilentdesigncontest.com.

Programul competitiei:

  • Sambătă, 11 mai – 9:00 – 13:30  – Prezentarea proiectelor pe secțiuni
  • Duminică, 12 mai – 9:00 – 11:30 – Prezentarea proiectelor în finală
  • Duminică, 12 mai – 12:30 –  Festivitatea de premiere


Lasă un răspuns

Site creat de