Social & Cultura

Concursul Naţional de Lectură „Bătălia Cărţilor” la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

„Bătălia Cărţilor”

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” lansează cea de-a patra ediție a Concursului Naţional de Lectură „Bătălia Cărţilor”, eveniment ce va avea loc miercuri, 29 martie 2017, începând cu ora 13:00, la sediul central al entității culturale, Calea Dorobanţilor nr.104.

Concursul, care are ca scop promovarea lecturii de plăcere în rândul copiilor și adolescenților, se va derula în perioada martie-septembrie 2017, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară, precum și la Chișinău în Republica Moldova.

Competiția are sloganul „Lectura te face învingător!” și este organizată pentru trei categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani) și adulți. Copiii au posibilitatea să citească în limbile română și engleză, iar adolescenții în limbile română, maghiară și engleză.

Participanţii au de citit o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, de întocmit o Fişă de lectură pentru fiecare titlu și de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, în Carnetul de lectură. La final, cartea cu cel mai mare număr de puncte este desemnată Cartea anului.

Finala concursului „Bătălia cărţilor” va avea loc în luna octombrie 2017 şi va cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, jurizarea şi festivitatea de premiere.

Vor fi acordate premii finaliştilor concursului pentru cea mai bună Fişă de lectură, cel mai bun cititor, care va deveni Cititorul anului 2017 și cea mai apreciată carte, care va deveni Cartea anului 2017.

Pentru adulți, „Bătălia cărţilor” se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice în care se discută titlurile propuse pentru lectură, iar la final se votează Cartea anului.

Înscrierea se poate face la toate secţiile şi filialele bibliotecii, prin completarea unei Fişe de înscriere. Lista titlurilor pentru fiecare categorie de vârstă este disponibilă la www.bjc.ro și pe pagina de facebook a concursului https://www.facebook.com/bataliacartilor/.

Participând la acest concurs, copiii şi adolescenţii își vor dezvolta capacitatea de înţelegere a textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii și argumente pertinente.Lasă un răspuns

Site creat de