Social & Cultura, Important

Conferinţa Innoteque: Discuţii despre inovare la Cluj-Napoca

innoteque cluj
  • European Innovation Scoreboard 2016 plasează România pe ultimul loc în UE la capitolul inovare, remarcându-se un trend descendent în ultimii ani.
  • Conform Global Innovation Index 2016 România se situează pe locul 48 în lume în ceea ce privește inovarea, după Republica Moldova.
  • Innoteque aduce la Cluj-Napoca actori cheie din două dintre cele mai performante țări din lume, Israel și SUA, cu scopul de a încuraja performanța în inovare și dezvoltarea economică.

Studii recente[1] indică faptul că România își menține poziția modestă în categoria inovare. Printre domeniile în care țara noastră are cei mai scăzuți indicatori se numără accesul la finanțare, suportul acordat cercetării-dezvoltării, antreprenoriatul și educația.

În același timp inovarea este plasată în centrul strategiei UE privind creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

Conferința internațională Innoteque își propune să creeze un cadru de discuție și cooperare între principalii actori din sfera publică și privată din SUA, Israel, Olanda și România în vederea identificării unor soluții ce spijină performața în inovare în toate domeniile și contribuie astfel la creșterea economică: sisteme de educație superioară și de cercetare, antreprenoriat, legislație, noile tehnologii.

Conferința va avea loc la Impact Hub Cluj-Napoca pe data de 7 Octombrie.

Excelenţa Sa, Doamna Tamar Samash, Ambasadorul Israelului în România, Excelența sa, Domnul Hans Klemm, Ambasador SUA în România, dr. Winslow Sargeant, partener în fondul de investiții S&T LLC si fost Director în Direcția de IMM a Guvernului America, Steve Olson, Director executiv al Centrului pentru Excelență în Inovare de la Kennesaw State University, Andrei Kelemen, Director executiv, Cluj IT Cluster, sau Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park S.A, se numără printre invitații evenimentului.

Agenda detaliată poate fi consultată pe site-ul oficial al evenimentului: www.innoteque.com

Innoteque este un eveniment organizat de Impact Hub și Recognos cu sprijinul Guvernului României.[1] http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/17853, https://www.globalinnovationindex.org/gii-2016-report#

 Lasă un răspuns

Site creat de