Social & Cultura

Conferința Națională „Educație incluzivă pentru nevăzători – bariere și oportunități”

1781c123 ac88 49bf 8bde 8c0daa0780fd

Fundația Cartea Călătoare și Centrul de Asistență în Domeniul Tehnologiilor de Acces pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere, din cadrul Departamentului de Psihologie Specială, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca organizează Conferința Națională „Educație incluzivă pentru nevăzători – bariere și oportunități”.

Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Str. Sindicatelor nr. 7, în data de 26 aprilie 2016, cu începere de la ora 10:00.

În cadrul conferinței va fi prezentată biblioteca digitală www.carteacalatoare.ro care conţine manuale şcolare, cărţi şi cursuri universitare accesibilizate pentru elevii şi studenţii nevăzători în cadrul proiectului “Educaţie incluzivă pentru nevăzători”.

De asemenea, vor fi abordate teme importante în contextul identificării nevoii crescute de accesibilizare a informației pentru elevii și studenții cu deficiențe de vedere:

  • principalele dificultăți cu care se confruntă persoanele cu deficiențe de vedere pentru a beneficia de educație de calitate,
  • norme privind securitatea informației,
  • reglementări legale privind accesibilizarea informației,
  • tehnologia de acces, o oportunitate insuficient exploatată în România,
  • accesul la cultură și spații expoziționale.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Educație incluzivă pentru nevăzători” implementat de Fundația Cartea Călătoare în perioada 05.03.2015 -30.04.2016.

Parteneri: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” București, Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, Liceul Special „Sfânta Maria” Arad.

Proiectul a fost finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Buget total 137.413 euro.Lasă un răspuns

Site creat de