Social & Cultura

Conferința ”Povestea Mea” la Cluj: poveștile de viață ale unor oameni care au plecat din centre de plasament

”Povestea Mea”

Conferința Povestea MEA aflată la a treia ediție va avea loc la Turnul Croitorilor, începând cu ora 17:30, pe data de 13 mai 2016.

Conferința Povestea Mea care se va desfasura la Cluj Napoca cu sprijinul Primariei Cluj este un demers de empowerment comunitar, unic în România, întreprins de Asociația Desenăm Viitorul Tău cu sprijinul Băncii Comerciale Române – BCR, Consiliul Tinerilor Instituționalizați, Life Edicațion for All, Alfa Grup și Perso.RO. „Ne propunem să punem în prim plan povești de viață ale unor oameni ce au plecat din centru de plasament, cu scopul de a crea în mentalul colectiv un loc pentru copilul instituționalizat, a-l face mai vizibil și a diminua din stigma atașată condiției sociale. Copilul instituționalizat este în mentalul colectiv un marginal, astfel în evoluția sa în plan socio- afectiv, devine conștient de asta.

Sistemul de protecție în care se află nu se dovedește a fi destul de eficient în a-i oferi o direcție de dezvoltare personală.”-spune Visinel Balan, acestui eveniment.

La Conferința ”Povestea Mea” au fost invitati sa participe cât mai mulți tineri din sistemul de protecție a copilului din Cluj-Napoca. Vom avea invitati si 6 tineri din centrele de plasament din Timisoara si Baia Mare.

Prima componentă a conferinței va pune în prim plan poveștile de viață ale unor oameni care au plecat la rândul lor dintr-un centru de plasament. Scopul este acela de a diminua din stigma atașată condiției sociale, prin încurajare, sprijin și motivație. Un număr de trei speakeri vor susține conferința: Stelian Juganu (Manager Structurã de Economie Socialã – Asociația Servicii Sociale Cluj); Alexandru Bogdan Cristea (Designer) și Vișinel Balan (Președinte Desenăm Viitorul Tău).

A doua componentă este reprezentată de un atelier de teatru prin care participanții își expun experiența/povestea lor de viață. Pornind de la visul fiecăruia vom încerca să facem un atelier de obiective.Lasă un răspuns

Site creat de