IT, Important

Conferințe, un panel unic în țară și peste 40 de companii la Târgul de Cariere IT de la Cluj

program targul de cariere it cluj

Mâine începe Târgul de Cariere IT, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul IT.

Evenimentul se desfășoară în 15 și 16 martie (între orele 11-19:00) la BT Arena din Cluj-Napoca.

Peste 30 de companii vor fi prezente la eveniment, iar printre cele mai importante se numără: Steelcase, FME, Riverbed, Magneti Marelli, Tropeum, Take Off Labs, Halcyon Mobile,  MindMaze, Metro Systems, Elflein Transport & Logistik, Siemens și PitechPlus.

Angajatorii pun la dispoziția celor interesați de eveniment locuri de muncă precum Senior Java Developer, QA Engineer sau Senior Embedded Linux Software Engineer.

Printre noutățile ediției se numără Cluj Tech Society Conference, o conferință axată pe Artificial Intelligence, Machine Learning și Internet of Things, cu speakeri din România și străinătate. Klevis Ramo, Francesco Romano, Karthik Mutuswamy și Răzvan Florian sunt câțiva dintre speakerii confirmați. Cluj Tech Society Conference va însuma o serie de activități cu acces liber, iar participanții la eveniment pot câștiga bilete pentru TedXCluj, dar și alte premii.

Tot în cadrul conferinței va avea loc o dezbatere pe tema „Are we ready for AI?”, în cadrul unui panel unic în țară, cu speakeri din diverse domenii. Este pentru prima dată când, în cadrul unei conferințe din România, se realizează un panel pe baza inteligenței artificiale, din punctul de vedere al unor specialiști din variate domenii de activitate. Partea cu adevărat inedită a panel-ului este faptul că invitații și publicul vor fi transpuși în diferite situații din viitor, viitor care, inevitabil, va fi modelat de inteligența artificială. Astfel, speakerii vor rezolva spețe axate pe evoluția tehnologiei.

Printre cei care vor veni cu soluții la scenariile create se numără expertul în Inteligența Artificială Alin Turcu, profesorul universitar Daniel David (de la Facultatea de Psihologie, din cadrul UBB), medicul rezident Zaki Milhem, avocata Xenia Burghelea și antreprenorul și specialistul în resurse umane, Eugeniu Gîrlă.

Cluj Tech Society Conference include și o secțiune numită Entrepreneurial Mythbusters. Antreprenori din domeniul IT vor povesti despre business-urile începute, provocările întâmpinate și metodele prin care poți să reușești chiar și când variantele păreau că nu mai există.

O altă noutate a ediției este prezența celor de la BattleLab Robotica, un proiect inițiat în cadrul Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Și la această ediție există zona de gaming, implementată în parteneriat cu Transylvania eSPORTS Competition. Pe parcursul a două zile, pasionații de jocuri pe calculator se vor întrece la competițiile de League of Legends și HearthStone.

La Târgul de Cariere IT se va desfășura în ambele zile un speedcoding challenge cu premii substanțiale, iar cei mai pricepuți programatori pot obține o oportunitate de internship la compania Siemens.

Recrutarea se face într-un mod inteligent, prin intermediul unei aplicației prezentate în parteneriat cu eJobs România. Cei interesați de participarea la eveniment sunt sfătuiți să-și instaleze aplicația eJobs pe telefonul mobil și să vină pregătiți cu CV-ul gata întocmit în aplicație. În doar câteva clipe, CV-ul lor este tipărit sub forma unui QR code, care ulterior va fi scanat de companiile prezente la Târgul de Cariere IT.

Târgul de Cariere IT reunește în fiecare sezon aproximativ 5.000 de persoane interesate de acest domeniu, iar interacțiunea directă dintre candidați, angajatori, speakeri și gameri are potențialul de a transforma ideile fiecăruia într-o sursă de inspirație pentru noi proiecte și dezvoltarea comunității de IT din România.

Târgul de Cariere IT, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul IT, se desfășoară în 15 și 16 martie la BT Arena din Cluj-NapocaLasă un răspuns

Site creat de