Din Oras, Important

Consultaţii medicale gratuite pentru femei la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

test cancer col uterin cluj

Pe data de 14 martie 2021, în incinta Sălii Polivalente – BT Arena, între orele 10:00-18:00, are loc a doua ediție a campaniei ”Din grijă pentru tine”.

Doamnele și domnișoarele din Cluj-Napoca pot beneficia de consultații in diferite specialități, cardiologie, chirurgie vasculara, diabet si boli de nutriție precum si ecografii mamare, abdomino-pelvine și Doppler venos, în mod gratuit, pe bază de programare. Evenimentul se va desfășura respectând normele de distanțare socială în vigoare, circuitul persoanelor fiind stabilit de către medicul epidemiolog și având avizul Direcției de Sănătate Publică.

”Din grijă pentru tine” este o campanie de educație și prevenție, care își dorește să ridice un semnal de alarmă cu privire la statisticile îngrijorătoare în ceea ce privește incidența cancerului mamar si din sfera genitală în rândul femeilor din România, in contextul in care multe dintre acestea au neglijat sau întarziat prezentarea la medic, datorită pandemiei. O echipă de medici si asistente din cadrul Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, va fi prezentă in vederea efectuării screening metabolic, de asemenea se vor efectua consultații in specialitățile cardiologice, chirurgie vasculară si consiliere psihologică.

Ediția de anul trecut a făcut posibil screeningul a peste 300 de femei din Cluj -Napoca, ocazie, în care s-au diagnosticat in stadiu precoce patologii severe: nodului mamari neoplazici, afectiuni abdominale și genitale, tromboza venoasă profundă, înaltă.

Până la data de 01.03.2021, la nivel mondial au fost diagnosticate 114.094.105  de cazuri de infectări cu noul coronavirus și 2.532.017 de decese în întreaga lume au fost puse pe seama COVID-19, conform bilanţului oficial oferit de Institutul Național de Sănătate Publică, România.

Însă, bolile netransmisibile rămân cauza a 7 din 10 decese la nivel mondial, provocând moartea a aproximativ 40 de milioane de oameni pe an în întreaga lume, dintre care 17 milioane de decese premature,  pandemia perturbând îngrijorător tratamentul şi prevenţia altor boli, precum cancerul de sân.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor, la nivel mondial. În timp ce 1.676.633 de cazuri noi sunt diagnosticate anual, peste 520.000 de femei mor, adică un deces la fiecare minut. Cancerul de sân este principala formă de cancer ce afectează femeile din România: 25 de femei sunt diagnosticate zilnic având această afecțiune. Dacă în trecut cancerul afecta femeile cu vârsta de peste 50 de ani, astăzi se remarcă o creștere îngrijorătoare a incidenței pentru grupa de vârstă 30-50 de ani.

Programările se pot face pe site-ul: https://grijapentrutine.ro/

Evenimentul este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, BT Arena, partener media Speranța TV, având drept sponsor oficial Samsung Medical si Vitrina Advertising. De asemenea, evenimentul este sponsorizat și de, Marty Restaurants, Magnolia România și cofetăria Saveur.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Cluj-Napoca ”Speranța” face parte din Conferința Transilvania de Nord. Biserica Adventistă ”Speranța” organizează anual evenimente pe teme social-educaționale, prin care contribuie atât la sprijinirea libertății religioase, cât și la ajutarea unor categorii  sociale defavorizate, precum și la ridicarea unor semnale de alarmă privind diferite cauze sociale.

 Lasă un răspuns

Site creat de