Din Zona, Timp liber

Contribuie la restaurarea Castelului Banffy! Se predau cursuri de reabilitare gratuite

IMG 4024

Fundaţia Transylvania Trust, în colaborare cu Institute of Historic Building Conservation (IHBC) Marea Britanie, continuă şi în această vară programul internaţional de instruire în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenţilor arhitecţi, ingineri constructori, peisagişti, istorici de artă, precum și altora interesați.

Cursul este adresat și muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în reabilitarea clădirilor istorice.

Primul modul de specializare se desfășoară în perioada 18 iulie – 1 august,

Pe parcursul a două săptămâni vor avea prilejul de a deprinde cunoştinţele teoretice de la profesori de specialitate din Marea Britanie şi România, de a le pune în practică în cadrul atelierelor şi de a participa activ la restaurarea castelului Bánffy de la Bonțida. La final vor dobândi un certificat de participare recunoscut ca şi practică universitară.

Pregătirii teoretice îi sunt dedicate două zile, iar prelegerile profesorilor invitaţi din străinătate vor fi traduse simultan în trei limbi: română, maghiară, engleză.

În programă se regăsesc cursurile pe care le organizăm anual – zidărie, inclusiv tehnici murale, dulgherie, inclusiv restaurarea mobilierului și tâmplăriei vechi, şi pietrărie, inclusiv restaurarea sculpturilor.

Ateliere:
Zidărie și tehnici murale (frescă, secco, sgraffito, stuc)
Pietrărie și restaurarea sculpturilor
Dulgherie, tâmplărie și restaurare mobilier vechi

Înscrierile se fac online pe www.heritagetraining-banffycastle.org, secţiunea „Implică-te“.
Notă: locurile disponibile sunt limitate.Lasă un răspuns

Site creat de