De Vazut

Copiii Clujului, in pericol pe strazile din oras din cauza masinilor parcate aiurea (FOTO)

ai parcat ca un bou

O fotografie cu un baietel de cativa ani din Cluj-Napoca ne arata ca, in ciuda titlurilor pe care Clujul le primeste, la comportamentul in trafic inca stam prost; ca pistele de biciclete sunt mai mereu ocupate de masini parcate nu ar trebui sa ne mai uimeasca.

Insa atunci cand, intr-o zona rezidentiala plina de case, copiii clujenilor trebuie sa se strecoare cu bicicleta printre masini, deoarece pista speciala este blocata, ar trebui sa ne punem si mai multe semne de intrebare.

In astfel de situatii, un copil care se plimba cu bicicleta, alaturi de mama lui, poate fi oricand lovit de o masina. Iar atunci cine va fi vinovatul? Parintii care nu isi supravegheaza copiii sau soferii care parcheaza si pe pista de biciclete si pe trotuar?!

In acest caz, nu a avut loc vreun eveniment rutier, insa fotografia postata pe grupul „Ai parcat ca un bou – CLUJ” vine ca un semnal de alarma; de fapt, ca inca un semnal de alarma.

Clujenii se plang ca traficul din oras este infernal si ca nu sunt locuri de parcare, insa cand administratia a venit cu o jumatate de solutie, si anume construirea de piste de biciclete, mentalitatea ne da de gol. Din pacate, posesorii de biciclete sunt, inca, vazuti ca niste oameni fara potenta financiara. Chiar ieri am vazut o fotografie cu primarul Londrei care astepta metroul pentru a ajunge acasa. Acesta prefera transportul in comun si transportul cu bicicleta. La fel si alte mii de londonezi care folosesc masina doar cand e nevoie.

Din pacate, opulenta (fie ca o avem, fie ca nu o avem) ne impiedica sa schimbam scaunul din masina cu cel de bicicleta.Lasă un răspuns

Site creat de