Din Zona, Important

Corporatiştii din Cluj încep să cumpere locuinţe în Munţii Apuseni

Mărişel - localitatea din judeţul Cluj care a cunoscut o dezvoltare turistică rapidă

În localităţile turistice din Apuseni, pandemia de coronavirus a adus şi un beneficiu important la nivel local.

Chiar dacă turismul a scăzut foarte mult a început să se manifeste o tendinţă de transfer a oamenilor din mediul urban spre natură, scrie ziare.com.

Fenomenul este la un stadiu incipient, dar merită remarcat

Măsurile de izolare la domiciliu şi de distanţare socială i-au făcut pe oameni să caute locuinţe mai mari, unde să se poată izola, atât de efectele pandemiei, cât şi de aglomeraţia din oraşe.

Cauta astfel de soluţii de evadare în special persoanele şi familiile care pot să lucreze de acasă, având nevoie doar de internet şi un calculator. În afară de aceştia, se întorc acasă cei plecaţi la muncă în străinătate. Autorităţile locale s-au „prins” de oportunitatea pe care o oferă zona pe care o administrează şi au demarat investiţii importante în infrastructura. Drumurile comunale au început să fie asfaltate, astfel încât accesul spre satele de munte este mult uşurat.

O astfel de situaţie întâlnim în comună Garda de Sus, judeţul Alba. „Avem familii din Cluj, din Bucureşti care şi-au cumpărat teren şi îşi fac case, cu buletin direct pe Garda. Este vorba de corporatişti care lucrează în IT, direct pe computer, de acasă. Avem o familie din Bucureşti, cu 5 copii, care şi-a făcut deja domiciliul pe Garda. Pe viitor, o preocupare a administraţiei locale va fi investiţia serioasă în infrastructura de educaţie, pentru a le oferi viitorilor elevi, strămutaţi cu părinţii din alte oraşe mari, posibilitatea unei şcolarizări de calitate„, spune primarul comunei Garda de Sus, Marin Virciu.

sursa  ziare.com

sursa foto: instagram.com/valentin_ilinca/1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de