De Vazut

Costurile unei nunți în 2023

Costurile unei nunți în 2023

Cheltuielile pe care le necesită organizarea unei nunți sunt în creștere de la an la an, iar acestea nu par să dea semne de încetinire.

Puțini mai sunt cei care organizează nunta acasă, în cadru restrâns și până și în acest caz e nevoie de diferiți furnizori, fie pentru mâncare și băutură, fie pentru rochia de mireasă și costumul mirelui. Costul mediu al unei nunți este într-o continuă creștere în ultimii ani, chiar dacă acesta a scăzut ușor pe o scurtă perioadă de timp, din cauza impactului covid.

Când vine vorba de organizarea evenimentelor de așa anvergură, 2023 vine cu creșteri de prețuri semnificative față de 2022, însă platformele precum EpicPlan vă ajută să țineți sub control bugetul și toate cheltuielile necesare nunții pe care v-o doriți.

Deși există mulți factori care contribuie la această creștere, unul dintre cele mai răspândite motive este inflația. Alimentele, îmbrăcămintea și absolut orice alt serviciu și-au modificat prețurile mai ales în ultimele 6 luni. Comparativ cu anul 2022, coafura, machiajul, firmele de catering, florăriile și firmele de transport au ridicat prețurile pentru a face față inflației.

Există totuși o varietate de alte variabile care influențează costul organizării unei nunți anul acesta. De exemplu, un eveniment pentru 50 de persoane va fi în mod evident mai ieftin decât unul pentru 100 de persoane, așa că lista de invitați este un punct bun de plecare pentru a calcula bugetul estimativ. Odată stabilit numărul de invitați, se stabilește prețul locației, al meniurilor, chiar și al transportului și al invitațiilor necesare.

Dacă mirii își doresc neapărat o nuntă numeroasă, ar trebui să se aștepte la o sumă care să depășească bugetul stabilit cu un an în urmă. De ce?

Prețul unei săli de nuntă poate depăși anul acesta 8 mii de lei. În funcție de dorințele organizatorilor, de zona aleasă, de sezon și de numărul de invitați, prețul oscilează. Închirierea unei săli de nunți la o anumită locație presupune niște sume mai mari comparativ cu cât costă o nuntă în aer liber. Dacă vremea permite, iar nunta are loc în sezonul călduros, ceremonia religioasă și petrecerea de nuntă pot să se desfășoare în aer liber, în același cadru, iar asta scade în mod menționabil din cheltuieli.

La capitolul rochie de mireasă și costum pentru mire, prețurile pieței au crescut și aici. Cu toate acestea, totul stă la latitudinea preferințelor celor doi. Există cupluri care nu își doresc să investească prea mult în garderobă, iar altele care pun mare accent pe acest aspect, prețurile variind între câteva sute de lei și ajungând chiar și la peste 5 mii de lei pentru fiecare dintre cei doi. Industria rochiilor de mireasă dispune de o gamă largă de prețuri în funcție de materialele necesare și designerul ales.

Dat fiind că prețul alimentelor a crescut mult, firmele de catering se adaptează situației crescând la rândul lor costurile serviciilor puse la dispoziție. Meniul de nuntă poate deveni și mai scump în cazul în care mirii optează pentru produse vegane, însă costul final este influențat cel mai mult de numărul de invitați. Renunțarea la chiar și 30 de persoane din listă poate economisi o sumă importantă de bani.

Muzica și serviciile foto-video depășesc cu siguranță 2-3 mii de lei, iar prețul poate urca în funcție de DJ-ul, firma sau fotograful ales. Cu cât există mai multă cerere, cu atât aceștia își vor ridica prețurile, așa că dacă nunta are loc în plin sezon, costurile pentru aceste servicii pot depăși substanțial sumele menționate mai sus.

Cu toate că 2023 presupune un buget destul de mare pentru a organiza o nuntă căreia să nu-i lipsească nimic, prețurile acesteia sunt determinate de deciziile mirilor, iar cheltuielile pot fi reduse semnificativ, dacă aceștia reușesc să se organizeze optim!

Image by Pexels from PixabayLasă un răspuns

Site creat de