Social & Cultura, Important

COVID-19: capacitatea de testare la Cluj va creşte la aproximativ 700 de probe pe zi

COVID-19: capacitatea de testare la Cluj va creşte la aproximativ 700 de probe pe zi

Începând de mâine, 2 aprilie, capacitatea de testare a aparatelor operaționale din Cluj va fi de aproximativ 700 probe/zi.

Până în acest moment, 11 persoane internate la Cluj s-au vindecat de coronavirus.

În acest moment, în judeţul Cluj 534 persoane se afla în carantină și 4.276 persoane în autoizolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, a fost asigurat transportul pentru 23 de clujeni, în condiții de izolare biologică, cu mijloace de transport SMURD, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

Alte informaţii referitoare la COVID-19 pe teritoriul judeţului Cluj:

La data de 31 martie, 716 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat integrat pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

Au fost efectuate acțiuni în trafic, controale la locațiile de carantinare/izolare, verificări în scopul respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate, precum și acțiuni de menținere a ordinii publice.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1145 de persoane din județul Cluj, iar 94 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate.

În ultimele 24 de ore au fost constatate 186 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de 164.300 de lei. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, conform ordonanțelor militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 34 de cadre ale ISU Cluj în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

foto: pixbay.com

Dezinfecție la blocurile de locuințe din Cluj-Napoca pentru limitarea răspândirii coronavirusuluiLasă un răspuns

Site creat de