Din Oras, Important

COVID-19 | Primul centru de vaccinare drive-through din județul Cluj

Primul centru de vaccinare drive-through din județul Cluj

Centru vaccinare COVID-19 Cluj

Luni, 26 aprilie 2021, se va deschide primul centru drive-through în județul Cluj, la Sala Sporturilor „Horia Demian”, strada Splaiul Independenței nr. 6, Cluj-Napoca.

Centrul va fi deschis 7 zile din 7 de la ora 08 la ora 20 si vor fi folosite doze de vaccin Pfizer.

Centru de vaccinare COVID-19 drive-through la Cluj

Acest centru va oferi maximă accesibilitate la vaccin, nucleul județean de vaccinare oferind oportunitatea tuturor de a se vaccina și de a facilita accesul la oricine dorește vaccinarea, prin câțiva pași simpli dar benefici pentru comunitate.

Cum funcţionează procesul de vaccinare drive-through

Mecanismul va fi foarte ușor, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea, urmând ca să se mai staționeze încă 15 minute pentru a se identifica reacțiile adverse, dacă este cazul, și pentru a se elibera adeverința de vaccinare. Tot acest proces va fi conform legislației în vigoare, în ceea ce privește procesul de vaccinare.

A început amenajarea centrul de vaccinare COVID-19 drive-through de la Cluj

Deja a început amenajarea efectivă a centrului, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare să se deschidă. Toate circuitele vor fi bine delimitate, locația a fost aleasă în așa fel încât să fie cât mai accesibilă din toate punctele de vedere.

Dotările necesare funcționării centrului de vaccinare inclusiv resursa umană, racordarea la utilități și toate amenajările necesare unei funcționări în condiții de securitate sanitară și siguranță pentru cetățeni, vor fi asigurate, prin asumarea de responsabilități și exercitarea de prerogative legale specifice, în cadrul unor acțiuni și activități convenite de comun acord, de către instituțiile implicate.

Cum te pregăteşti de vaccinarea COVID-19

Pentru a vă vaccina la acest centru nu este nevoie de programare, dar este recomandat ca înainte să vă prezentați la centru să vă descărcați documentele necesare vaccinării pentru a merge mai repede procesul de vaccinare și a se evita aglomerarea.

Documentele le puteți descărca de aici.

sursa foto: JANE BARLOW/PA MEDIA – BBC NEWS



Lasă un răspuns

Site creat de