Uncategorized

Crăciunul în țară și Revelionul în Dubai – unde își petrec românii vacanțele de sărbători

Craciun vacante

Piețele de Crăciun din marile orașe, seri cu familia la munte, în țară, petreceri de Anul Nou în Dubai sau pe Costa del Sol – turiștii români au preferințele lor când vine vorba de vacanța de sărbători. În ultimii ani, seniorii sunt printre cei mai activi turiști în această perioadă, motiv pentru care au fost create programe speciale pentru ei.

Cei care-și rezervă vacanțele prin Christian Tour, până la finalul lunii octombrie, au parte de reduceri de până la 40-50% la toate pachetele de Crăciun și Revelion.

Călătoriile din perioada sărbătorilor de iarnă încep în noiembrie cu pieţele de Crăciun, celebre în toată Europa. Sunt târguri impresionante, organizate în oraşe faimoase precum Viena, Praga, Budapesta, Bruxelles, München, Nürnberg, Dresda sau Paris. Turiștii traversează zone pitorești din Europa, savurând atmosfera de sărbătoare din centrele istorice, cu arome de vin și prăjituri. Preferatele românilor sunt piețele din Viena, Praga și Budapesta, reiese din datele celui mai mare touroperator de vacanțe charter din România. Cheltuiala medie a unui turist este de 200-250 euro, tarifele pentru o excursie de 4 zile cu autocarul pornind de la 95 euro/persoană pentru Budapesta, 149 euro pentru Viena și 299 euro pentru München-Nürnberg-Regensburg.

De Crăciun, cei mai mulţi români aleg să petreacă alături de familie, în ţară, cererea pentru programele pe România fiind cu 20% mai mare decât pentru alte destinații. Pachetele turistice pe Maramureş, Bucovina, Apuseni, Valea Prahovei sau Braşov sunt cele mai solicitate în această perioadă. Un sejur de 3 nopți la Predeal poate costa de la 844 de lei pe cameră, unul la Sinaia – de la 1718 pe cameră, pentru 4 nopți, iar unul la Vidraru, de la 800 de lei de persoană.

Cei care își doresc un Crăciun în afara țării au la dispoziție pachete pentru destinaţiile Praga, Viena şi Israel. În medie, un turist cheltuiește 300 euro de persoană pentru o excursie cu autocarul la Viena sau Praga, şi circa 600 de euro pentru un sejur de 7 nopţi în Israel.

Planurile se schimbă de Revelion, când majoritatea turiștilor își propun să facă ceva deosebit. Fie că merg cu familia, cu prietenii sau în cuplu, își rezervă în medie 3-4 nopți, călătoresc cu avionul și cheltuiesc 350-400 euro de persoană. Cele mai accesate programe sunt cele pe Dubai, Egipt, Senior Voyage, România și Viena.

Cele mai accesibile, ca preț și distanță, sunt sejururile în Bansko (de la 180 de euro de persoană), Viena (de la 165 euro) și Veneţia (de la 265 euro). Populare sunt și petrecerile de Anul Nou de pe Costa del Sol (de la 495 de euro/persoană), unde temperaturile sunt foarte plăcute în tot timpul anului, sau Costa Brava (de la 475 de euro).

Datorită cererii foarte mari, au fost create pachete speciale de Anul Nou pentru Senior Voyage. La mare căutare, printre seniori, sunt Revelioanele petrecute pe Coasta de Azur (de la 495 euro/persoană), zona Napoli-Sorrento, Sicilia, Toscana sau Veneția, acestea din urmă cu prețuri începând de la 395 euro/persoană. În noaptea de Anul Nou, turiștii au parte de cine festive, cu bunătăți din gastronomia locală, muzică, dans și alte surprize, în funcție de destinație.

Spectaculoase și luxoase, Revelioanele în Dubai sunt printre favoritele românilor. Tarifele pornesc de la 860 euro/persoană/sejur, iar pachetul include bilet de avion dus-întors (cursă directă), transfer, cazare 7 nopţi în hoteluri de 3 și 5 stele, asistență turistică în limba română şi, în funcție de oferta hotelului, cină festivă de Revelion.

***

Christian Tour, una din cele mai mari agenții de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri de 62 de milioane de euro, cifră care o clasează în topul agențiilor de turism din România. Cu o istorie de 18 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 30 de agenții proprii în toată România, plus o filială la Chișinău și cca. 168 de angajați, rămânând în continuare cel mai mare touroperator pe vacanțe de tip charter din România și  lider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cu acesta.Lasă un răspuns

Site creat de