Social & Cultura

Creștinarea copilului – cum să organizezi petrecerea perfectă?

crestinarea copilului

Venirea pe lume a unui bebeluș este prilej de mare bucurie în familie. După nașterea acestuia, părinții mai au de trecut un hop – organizarea botezului. Creștinarea oricărui copil este un bun prilej de sărbătoare, alături de oamenii dragi sufletului, dar și prieteni sau cunoștințe.

Această zi importantă pentru copil poate fi istovitoare pentru părinții care au trebuit să aibă grijă de fiecare aspect al organizării. Atenția la detalii este dublată de grija pentru cel mic, dar și respectul față de invitații care au decis să ia parte la eveniment.

Din fericire, task-urile pentru organizarea evenimentului pot fi lăsate și pe seama nașilor și a bunicilor, astfel încât acestea să nu mai atârne atât de greu pe umerii părinților. Iată cum poți organiza un botez perfect:

Alege locația – acasă sau la restaurant?

După alegerea datei evenimentului părinții trebuie să decidă dacă acesta va avea loc acasă sau la un local. Înainte de a spune nu unui restaurant ia în calcul faptul că unele restaurante pot organiza botezuri restrânse, deci vei scăpa de curățenia post-eveniment.

Dacă optezi să organizezi acasă botezul vei avea cheltuieli mai reduse, iar bebelușul își va petrece ziua într-un mediu familiar. Dezavantajul este că va trebui să vă ocupați de cumpărăturile necesare și să pregătiți din timp platourile și grătarul.

Organizezi evenimentul la local? Cum alegi meniul și aranjamentele?

În funcție de bugetul pe care îl aveți disponibil vă puteți orienta către un restaurant elegant și luxos. Dacă preferați simplitatea, iar vremea vă permite, puteți organiza petrecerea de botez în aer liber, cum ar fi o grădină.

În ceea ce privește meniul este indicat să optați pentru cel tradițional, astfel încât să se potrivească oricăror gusturi. În ceea ce privește aranjamentele pentru botez puteți opta pentru mai multe stiluri. Dat fiind că petrecerea este dedicată unui bebeluș puteți crea o atmosferă de poveste și desene, alături de baloane, figurine colorate sau aranjamente cu tulle de la CrisiaShop. Astfel, puteți opta pentru Albă-ca-Zăpada, Cenușăreasa, Frumoasa din pădure Adormită,  Superman, Batman, Spider Man, Iron Man etc.

Meniul este la fel de important. Dacă la nuntă sunt 4-5 meniuri, la botez sunt doar 3, la care se adaugă desertul. De asemenea, este important să creezi meniuri speciale pentru persoanele vegetariene, dar și pentru cei care au restricții alimentare. Nu uita să creezi meniuri speciale pentru cei mici, care să îi încânte la nivel vizual și gustativ pe cei mici: mini-pizza, mini-burgeri.

Tortul este piesa centrală a evenimentului. Puteți opta pentru torturi invelite în pastă de zahăr colorată, cu personaje de poveste, cu umplutură de fructe de pădure, vanilie, ciocolată sau mascarpone (ingredientele trebuie alese în funcție de anotimpul în care are loc evenimentul).

Nu ar strica să investiți nici într-un candy-bar, adorat de copii, dar și de adulți. Ar fi bine să te asiguri că acesta se va potrivi cu decorațiunile amplasate pe mese, pentru ca atmosfera să fie unitară și coerentă.

Serviciile foto-video și muzica

Pentru evenimentele cu un număr mai mare de invitați este indicat să apelezi la servicii profesionale foto-video, astfel încât să te bucuri de amintiri memorabile, chiar și peste ani. Alege o echipă înțelegătoare și răbdătoare, dar în același timp creativă.

În ceea ce privește muzica poți opta pentru o formație live sau pentru un DJ. Ai grijă ca muzica să nu fie prea tare pentru invitați și pentru copil. Totodată, este indicat să se alterneze genurile muzicale, astfel încât să meargă pe ringul de dans și să se distreze orice generație.

Photo by Joshua Reddekopp on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de