Social & Cultura, Important

Cristian-Daniel (CDj) – DJ-ul din Cluj-Napoca ajuns pe scena marilor festivaluri de muzică

sonorizari cluj

Cristian-Daniel Rusu, cunoscut sub numele de CDj, este un tânăr DJ originar din Câmpia Turzii, însă care s-a stabilit de mulţi ani în Cluj-Napoca. Acesta şi-a creat propria reţetă a succesului, iar pasionat fiind încă de mic de muzică, DJ-ul în vârstă de 33 de ani a ajuns să mixeze pe scenele cunoscutelor festivaluri UNTOLD, Snow Fest, EXIT Festival, Overnight, Snow Land, Romanian Ski Days, Napoca Music Event sau TiMAF.

Am crescut într-un municipiu din judeţul Cluj, printre casete înregistrate pe un casetofon rusesc vechi şi apoi pe o combină muzicală care mi-a permis să abordez şi sentimentul de a pune muzică la chefuri de gimnaziu, majorate şi petreceri de cabană până la a face compilaţii de muzică.

Puneam muzică sustrasă cât se poate de atent de pe singurele canale de muzică de pe atunci: Viva şi Atomic TV…urmând MTV şi alte canale ce îmi ofereau o altă abordare asupra muzicii” a declarat CDj pentru cluju.ro.

Cristian-Daniel Rusu a început facultatea la Cluj-Napoca, însă pasiunea pentru muzică a fost atât de puternică încât a hotărât că trebuie să îşi urmeze visul.

În 2002 am păşit cu adevărat în Cluj şi am găsit o lume mult prea diversificată şi mare pe care nu am înţeles-o şi la care nu am putut să mă adapatez.

Am început Politehnica, dar am realizat la scurt timp că nu sunt făcut să construiesc cu ciment şi grinzi, ci sunt făcut să lucrez alături de oameni care apreciază viaţă şi o sărbătoresc prin diferite genuri de evenimente.

Având în vedere că am fost cu un an înainte în Olanda şi în alte experienţe alături de cercetaşi, am realizat că viaţa se poate vedea şi cu alţi ochi” a adăugat Cristian-Daniel Rusu.

Până să îşi îndeplinească visul, CDj a fost nevoit să îşi învingă fobia de a vorbi la microfon

cdj 2

În 2003, deşi aveam o fobie să vorbesc la microfon m-am înscris pentru un casting de MC-ii la club Tutankamon, cel mai mare club din România în perioada respectivă. A trebuit să <fac atmosferă> într-o sală goală, doar eu şi patroana şi ghici ce s-a întâmplat: mi-am imaginat lumea care aş vrea să fie prezentă în club şi cum aş interacţiona cu ea. Un an de zile am avut primele mele experienţe trăite cu adevărat în peisajul vieţii de noapte.

Apoi prin intermediul facultăţii de Business şi a ONG-urilor, în special ASB, am cunoscut oameni frumoşi dornici să schimbe lumea în mai bine şi care vedeau beneficiile oricărei activităţi” ne-a povestit CDj.

De aici, DJ-ul clujean a început să îşi construiască cu adevărat cariera în muzică. A devenit tot mai cunoscut şi, inspirat fiind de modelele lui din muzică, a început să fie chemat la tot mai multe evenimente.

De la hiturile anilor ’80 şi ’90 cu care am crescut şi până la muzica electronică la care am avut acces în anii `90 am văzut culorile şi frumosul din fiecare piesă.

Am încercat să o ascult (n.r. muzica), trăiesc şi redau prin mişcări în funcţie de fiecare sentiment pe care îl trăiam. De la baladele Metallica şi până la ştersul podelelor pe Music Instructor şi energia celor de la Prodigy, la nebunia de la cabane şi ieşiri cu cortul ascultând Linkin Park şi Limp Bizkit am savurat anii din liceu.

Tiesto şi Marco V mi-au deschis apetitul pentru muzică electronică în perioada când erau la începuturi, urmând Antonio Clamaran, Atb şi mulţi alţi artişti pe care i-am descoperit şi savurat în studenţie, dar şi în vara petrecută în Blackpool unde am înţeles cât de bine se completează joburile din HoReCa: chelner-barman-PR-DJ-entertainer.

Petrecerile de boboci din diferite locaţii şi cele mai tari chefuri din fiecare an le aveam în cluburile unde îmi făceam rezidenţiatul: Club 7Seven, Obsession the Club. Am închegat multe prietenii şi experienţe de distracţie la un alt nivel, cu ajutorul promoterilor de la Omnipass care se continuă şi în prezent prin conceptul College party în Euphoria Music Hall

Două veri în Wildwood şi experienţele din diferite ieşiri prin alte regiuni minunate din UŞA mi-au deschis apetitul pentru antreprenoriat şi pentru a încerca să trăieşti din ceva ce îţi place: muzica şi evenimentele” a declarat DJ-ul clujean.

În 2007, după o perioadă lungă de muncă a apărut CDj – un nume inspirat de la numele Cristian-Daniel şi CD – player-ele care erau revoluţionare.

cdj 3

Lucrarea de licenţă şi disertaţie le-am făcut pentru a cunoaşte ce vreau să fac eu în domeniul evenimentelor, cum pot contribui pentru a construi, a mă dezvolta şi a realiza lucruri măreţe alături de oameni cu care impartasesc aceleaşi valori, au viziune comună şi care apreciază rolul lor în această viaţă minunată, motiv pentru care si partea de sonorizări Cluj a crescut.

Am experimentat rezidente pe litoralul românesc, în locaţii ca şi Ring, Loca Beach şi Gossip dar şi în foste locaţii din Eforie şi Mamaia.  Am colindat tara în mai toate cluburile importante, o fac şi acum, dar şi internaţional” a adăugat CDj.

În prezent, CDj se axează pe genurile deep house, tech house şi future house cu influenţe din diferite genuri muzicale. De asemenea, natura şi oamenii reprezintă o sursă de inspiraţie. Calitatea muzicii pe care o face l-a adus pe CDj pe scenele cunoscutelor festivaluri UNTOLD, Snow Fest, Overnight, Romanian Ski Days, Napoca Music Event sau TiMAF.

Pe lângă partea de DJ, Cristian-Daniel Rusu are şi un studio. Este vorba CDj Record Label & Music Studio unde artiştii pot să îşi înregistreze piesele.

Playlistul meu conţine multe producţii şi remixuri realizate sau semnate la CDj Record Label & Music Studio.

Suntem o echipă şi ne completam prin creativitate şi idei pentru a fi cel mai reprezentativ label de muzică electronică din Transilvania. De la deep house şi techno până la progressive şi trance acoperim o gamă largă din EDM, dar realizăm şi soundtrackuri pentru diferite clipuri video sau filme.

Avem un studio dotat cu aparatura de producţie muzicală şi înregistrări. Unii vin să înregistreze o voce sau un instrument alţii să le facem piese iar producătorii care vin la noi vor să semneze sau să licenţieze piesele pentru a le putea vinde în toate magazinele de specialitate prin platforma CDj. www.CDj.ro” a transmis DJ-ul.

cdj 4

Mai mult, Cristian-Daniel Rusu (CDj) prestează la evenimente precum nunţi şi botezuri, care îmbină elemente occidentale, cu tradiţia adusă în zilele noastre; banchete şi party-uri studenţeşti cu o abordare mai activă şi energică; petreceri corporate care te deconectează de la mediul de lucru dar îţi arată şi partea distractivă a colegilor şi şefilor;  cluburi , prin diferite concepte şi care se axează pe diferite nişe; festivaluri ce adună toţi oamenii sinceri, frumoşi şi dornici de noi experienţe.

De la evenimente comerciale, corporate, studio de producţii & casa de discurisi până la proiecte internaţionale, alături de echipa Snow fest în Austria, Franţa, Italia, etc. şi proiecte măreţe gen TiMAF,  Share Cluj, Untold şi alte organizaţii, pe toate le testez de ceva ani încoace şi le duc,  pas cu pas spre o nouă abordare,  alături de colegii din CDj .

Sunt un DJ care şi-a depăşit condiţia şi care a înţeles că  viaţa e mai mult decât nopţi pierdute şi limitări din punct de vedere muzical: e vorba de a trăi clipă şi de a împărtăşi din experienţele mele şi celorlalţi prin diferite tipuri de evenimente, petreceri şi festivaluri. Un om norocos, care trăieşte în Cluj alături de oameni minunaţi şi trece prin viaţă, savurând-o!

Momentan mă axez pe dezvoltarea labelului CDj şi produc proiecte internaţionale de muzică electronică, iniţiez concepte de petreceri în diferite parcuri şi locuri din natură: Playtime, Recharge în Nature dar şi produc EP-uri ‘Travel and Explore’ prin redarea trăirilor, din experienţele mele, în muzică produsă de noi. Toate au ca scop conectarea omului cu natura prin muzică electronică şi trăirea de noi experienţe prin vibraţia oferită de muzică selectată sau produsă de echipa CDj.” a povestit acesta legat de sonorizări Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de