IT, Important

Criză de forţă de muncă în domeniul IT | Companiile vor să aducă în Romania programatori din Vietnam, Nepal şi Filipine

TrustServista

Companiile de IT din România ar putea începe să „importe“ specialişti din state asiatice pe contracte de până la doi ani pentru a acoperi deficitul de personal din companiile locale de IT.

Până in prezent, vietnamezii, nepalezii şi filipinezii erau recrutaţi de angajatorii români pentru poziţii de muncitori în industria ospitalităţii, producţie sau în agricultură, scrie ZF.ro.

În ultimele luni am început să evaluăm tot mai serios selecţia şi recrutarea unor specialişti în domeniul IT din Asia, Vietnam, care să fie detaşaţi în România pe perioade definite de timp“, a spus pentru ZF Răzvan Rada, general manager în cadrul Head Hunting IT.

În acest moment, în sectorul IT&C lucrează 178.700 de salariaţi, dintre care 84.000 în sectorul serviciilor informatice.

Anual, de pe băncile facultăţilor cu profil IT ies circa 6.000 – 7.000 de absolvenţi, însă nevoia de pe piaţa muncii este dublă, spun angajatorii.

Astfel, recrutarea de forţă de muncă în domeniul IT din ţări precum Vietnam a devenit o necesitate şi pentru industria IT, care deşi oferă pachete salariale avantajoase şi peste media naţională nu reuşeşte să atragă români specialişti în domeniul IT înapoi în ţară.Lasă un răspuns

Site creat de