Din Zona

Cruzime! O femeie dintr-un sat clujean şi-a spânzurat câinele pentru că s-a plictisit de el

caine spanzurat cluj

Un caz şocant a avut loc, în acest weekend, în satul clujean Pălatca, aflat la 40 de kilometri de Cluj-Napoca. O femeie din Cluj care îşi petrece sfârşiturile de săptămână la sat, departe de agitaţia din oraş, s-a întors acasă cu un gust amar. Aceasta a aflat că o femeie în vârstă de 60 de ani din Pălatca şi-a spânzurat câinele pentru că s-a plictisit de el. Până în acest moment, autorităţile nu au fost anunţate cu privire la acest incident, însă reprezentaţi ai asociaţiilor pentru protecţia animalelor nu vor rămâne indiferenţi şi vor încerca să ia măsuri.

Vă rog, să îmi citiți aceste rânduri!!!! E o întâmplare care nu mă lasa să dorm şi aş vrea să o relatez şi celor care iubesc şi le pasă de aceste suflete nevinovate. Vă scriu aici în speranţa că poate totuşi s-ar putea face ceva în această privința. Părinții mei locuiesc la 50 km de Cluj, într-un sat. Îi vizitez des, deoarece acolo mă încarc de energie şi acolo simt cu adevărat că trăiesc! Vecina de lângă avea un cățel pe care l-a crescut de la câteva luni până pe la 4 ani. Venea mereu la noi şi se bucură când ajungeam acolo, exact ca un copil. Era un câine blând şi lipicios. Vestea pe care am primit-o vineri m-a lăsat fără cuvinte: distinsa DOAMNA şi-a spânzurat căţelul! De ce???!!!! Pur şi simplu pentru că s-a plictisit de el. Sunt atât de tristă, îl văd şi acum, cum ne întâmpină când ajungeam la ai mei şi sărea în maşina să caute în bagaje bobite. Probabil pentru mulţi e ceva des întâlnit. Dar pe mine m-a pus la pământ această întâmplare” ne-a povestit clujeanca.

Întâmplarea a fost postată şi pe un grup al iubitorilor de animale, iar reacţiile nu au întârziat să apară.

Puteţi face plângere la poliţie! Cruzimea împotriva animalelor se pedepseşte prin lege! Mai sunt persoane pe grup cu pregătire în domeniul legal, când intră o să vă dea sfaturi mai concrete. Important este să găsiţi oameni dispuşi să depună mărturie, sau să aveţi ceva dovezi. Nu vă lăsaţi intimidata sau descurajată, asemenea fapte trebuie pedepsite!” a povestit un clujean.

În schimb, un alt iubitor de animale a declarat că astfel de cazuri sunt des întâlnite în satele din România: „La ţară da, oamenii văd în câini nişte simple animale care trebuie spânzurate, otrăvite sau ucise în orice fel în momentul în care nu mai sunt buni de nimic, sunt prea bătrâni sau latra la un om şi „deranjează”. Cei doi câini a mei sunt la ţara unde au loc suficient pentru ei şi credeţi-mă că trebuie să am mare grijă să nu iasă afară din curte pentru a nu fi otrăviţi. Pentru că nu contează dacă are stăpân sau nu, dacă deranjează pe cine ştie cine, trebuie să dispară. Am auzit multe poveşti de genul câinilor ucişi dar nimeni nu face nimic, şi dacă le atragi atenţia ţi se urcă în cap, cum ţi-ai permis să faci aşa ceva…şi e destul de greu să faci ceva în astfel de cazuri„.

foto: arhiva0 Comments

  1. Uite,de-aia îmi pere bine când țăranii suferă de pe urma inundațiilor,alunecărilor de teren,etc.Își merită soarta!

   1. Carmen hai sa nu exageram! Nu este bine sa dorim raul nimanui…..si eu stau la tara,sunt taranca si la mine in sat se intampla asa ceva dar nu toti sunt la fel! Eu am 5 cainii (4 adunati de pe strazi) si 7 pisici (toate adunate de pe strazi)…..Deci sa fim realisti,daca unu face asa ceva asta nu inseamna ca trebuie sa sufere toti….. 🙂

     1. Romania fara caini : Daca e maica-ta … mergi si baga-ti p…-n ea si mai creaza un av0r1on ca tine.

 1. Cu certitudine Romania a ajuns atat de rau, atat de jos…Pe cand o bomba nucleara? Asta ar rezolva prblema bipezilor. M-am saturat de crimele impotriva animalelor inocente si fara ajutor.

 2. Si entitatea aia mizerabila isi traieste in continuare linistita viata, asa-i? Presupun ca e angajata si ca a trecut niste teste psihologice… Ca sa vezi ce bine sunt facute.

 3. Cetatean esti prost de bubui. p bombmba nucleara ar ucide si iubitorii de animakle handicapatule. Sper sa fii si tu printre morti retardatule

 4. Poftim? „Pentru unii probabil e ceva des intalnit dar..” nici asta nu i sanatoasa. NUUUU NICI PENTRU MULTI NU E CEVA DES INTALNIT SA TI SPANZURI CAINELE, nici macar sa l bati !!!!

 5. jegoasa dracului…si autoritatile ce fac??/?penala …sa dea domnu sa se spanzure…..tarani fara frica de dumnezeu…mai poate dormi imputita..blestemata sa fii femeie …

  1. a friend of mine who lives in romania said to me that the people of this country are heartless and have no caring for the dogs. it is not just the criminal dog catchers but the little village woman who seems innocent that carries evil in their souls

 6. Na, sa vezi acum cum o sa foloseasca adeptii reteritorializarii stirea asta! I-a uite unde a dus noua lege! Daca n-ar fi fost legea asta am fi trait in pace si buna intelegere ca pana acum, adica din 2008 in 2013, cand pacea si buna intelegere domneau in tarisoara noastra.

 7. In primul rand trebuie facut public numele acelei criminale. In al doilea rand martora POATE si singura sa dea declaratie scrisa la Politiei si sa ceara punerea sub urmarire penala a respectivei pentru OMOR CU INTENTIE, si sa fie pedepsita conform legii 9/2008 …atentie este scris negru pe alb…Art.6 alin 2 litera „a”
  Capitolul I – Dispozitii generale
  Art. 6
  (1) In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, precum si neasigurarea conditiilor prevazute la art. 5 alin. (1).
  (2) In sensul prezentei legi, prin cruzime fata de animale se intelege:
  a) omorarea animalelor, cu intentie;
  Omorarea animalelor cu intentie se pedepseste cu INCHISOARE
  Capitolul VII – Sanctiuni
  Art. 25Capitolul I – Dispozitii generale
  (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda:
  a) uciderea animalelor, cu intentie, fara drept;
  Ce se mai asteapta ?
  CE SE MAI ASTEAPTA ? Doar blesteme si injuraturi pe internet ? cu astea Nu se rezolva nimic si nici nu se face dreptate. Exista legi ? Atunci folositi-le, aplicati-le !

 8. la tzara nu numai ca oamenii raman impasibili la asemenea evenimente criminale dar ascund si daca stiu CINE face de regula asa ceva ; nu vor sa spuna nici picati cu ceara ; nu vor sa se puna rau cu consatenii lor ;
  am trait si eu asemenea tragedii cu cativa caini ai nimanui din satul unde ma duc lunar si eu , la casa de acolo …. nu am reusit sa aflu cine a taiat piciorul unui caine si nici cum alt caine superb , vaccinat si sterilizat a disparut misterios de pe ulita la un moment dat ….

  satenii traiesc intr o ingnoranta si indolenta incredibila …. parca nu sunt contemporani decat cand e vorba de telef mobil si alte cuceriri ale tehnologiei ; la faza evolutie pe scara umanitatii sunt inca de la 1907 ….

 9. Taranul nu se dezminte….o sleahta de handicapati mental , niste retarzi care populeaza o tara condusa de alti bonavi psihic !

Lasă un răspuns

Site creat de