De Vazut

Cu un pas mai aproape de lumea din filmele Sci-Fi – Facebook Spaces, noua rețea socială virtuală

facebook spaces

Giganții din tehnologie reușesc să ne surpindă mereu cu noile smartphone-uri sau cu alte gadget-uri de ultimă oră. De data asta unul dintre aceștia ne uimește cu o nouă aplicație ce ne duce cu gândul la filmele Sci-Fi.

Mark Zuckerberg a anunțat lansarea platformei numită Facebook Spaces, o rețea virtuală ce permite utilizatorului să își petreacă timpul liber alături de prieteni într-o realitate virtuală, ca și cum acele persoane s-ar afla în aceeași cameră.

Create Your Identity

Utilizatorul își alege o poză de pe Facebook și își poate crea propriul avatar folosind gama largă de opțiuni de personalizare. Există opțiuni de schimbare a culorii ochilor, coafură sau expresii faciale, lucru ce mă duce cu gândul la jocul PC Sims unde puteai sa creezi familii, fiecare membru al familiei cu personalitatea lui. Jocul Sims, foarte popular încă de la primele versiuni, poate fi considerat strămoșul realității virtuale.

”Just SHARE IT!”

Următorul pas este împărtășirea experiențelor cu prietenii. Platforma pune la dispoziție o varietate largă de conținuturi Facebook pe care poți să le vizualizezi în VR alături de prieteni, inclusiv video-uri 360 grade și fotografii care să te ”transporte” în locuri noi. Din fericire, nu doar utilizatorii VR au acces la Facebook Spaces, ci și prietenii din lumea reală. Cu ajutorul serviciului video al aplicației Messenger puteți să telefonați unui prieten, iar acesta poate să răspundă apelului video de pe telefonul mobil, pentru a deschide instantaneu o fereastră spre lumea voastră virtuală.

You have the POWER!

Utilizatorii au control deplin asupra experienței VR, având la dispoziție opțiunea de a opri aplicația în orice moment. Prin apăsarea butonului de ”Pauză”, utilizatorul ajunge într-un spațiu liniștit unde se poate relaxa departe de prieteni și de activitățile comune. Există și o comandă ce permite reducerea la tăcere a prietenilor sau îndepărtarea lor din spațiul vostru virtual. Facebook Spaces vizează conectarea cu prietenii și cu rudele pe care le cunoașteți foarte bine și în care aveți incredere.

Aplicatia Facebook Spaces a fost lansată în versiune beta pentru Oculus Rift și Touch și poate fi descărcată din magazinul online Oculus Store.

To be continued…

Facebook va adăuga pe parcurs noi funcții, pe baza feedback-urilor primite de la utilizatori în urma testării aplicației. Noua aplicație este doar una dintre primele tehnologii de socializare VR. În viitor, Facebook își propune să transforme modul în care oamenii din lumea întreagă rămân conectați în comunitățile lor și cu persoanele dragi.Lasă un răspuns

Site creat de