IT

Cum a ajuns seria A7 a celor de la Sony să reprezinte o inovație în lumea fotografiei

Cum a ajuns seria A7 a celor de la Sony să reprezinte o inovație în lumea fotografiei

2013 a fost anul în care Sony a anunțat lansarea primelor modele de Sony A7 și Sony A7 R. Acestea erau primele camere de fotografiat mirrorless full-frame fabricate de companie și veneau cu lentile interschimbabile cu montură E și un un senzor mai mic din seria NEX. Nimeni nu s-ar fi gândit la momentul respectiv că, 6 ani mai târziu, Sony va acapara piața aparatelor de fotografiat mirrorless și chiar va aduce pe piață un mirrorless ce va putea concura fără probleme cu un DSLR.

La momentul respectiv Sony A7 venea cu un senzor CMOS de 24.3 MP, iar Sony A7 R venea cu un senzor CMOS de 36.4 MP și o baterie ce suporta undeva la 340 de cadre trase.

Sony A7 II a fost anunțat în noiembrie 2014, iar Sony A7 R II a fost anunțat în iunie 2015. Sony A7 II a fost primul model din familie la care s-a lucrat asupra construcției și design-ului corpului aparatului de fotografiat. A venit cu o multitudine de îmbunătățiri, printre care și o baterie puțin mai mare. Ca număr de MP, Sony A7 II nu are nimic în plus față de predecesorul său. Lucrurile s-au schimbat însă ala Sony A7 R II, acesta fiind dotat cu un senzor CMOS de 42.4 MP și posibilitatea de a filma 8k.

Trei ani mai târziu, Sony au anunțat lansarea lui Sony A7 R III, mai exact în octombrie 2017. Ulterior, în februarie 2018, au anunțat și lansarea lui Sony A7 III. Aceste camere de fotografiat au reprezentat cu adevărat o schimbare majoră pe piața aparatelor de fotografiat mirrorless. Cu 425 de puncte CD-AF și 399 de puncte PD-AF, nu mai contează absolut deloc că numărul de MP ale senzorilor este același ca la Sony A7 II sau A7 R II. Totul a fost îmbunătățit la aceste aparate de fotografiat, iar lucrul ce a mulțumit cel mai mult utilizatorii este bateria care, spre deosebire de modelele anterioare, rezistă cu până la de două ori mai mult. Astfel, Sony rezolvă o problemă majoră a camerelor de fotografiat mirrorless, oferindu-le acestora baterii ce pot duce până la 600 de cadre.

Iar pentru că cei de la Sony ascultă mereu dorințele utiizatorilor săi și își îmbunătățesc în permanență camerele de fotografiat, anul acesta, în iunie, Sony a lansat o adevărată inovație în rândul camerelor de fotografiat mirrorless: Sony A7 R IV . Acesta vine dotat cu un senzor CMOS de 61 de megapixeli fiind senzorul cu cel mai mare număr de megapixeli al unei camere de fotografiat de larg consum. Are posibilitatea de a trage 10 cadre per secundă cu AF tracking continuu, 567 de puncte PD-AF ce acoperă 754% din suprafața senzorului, focalizare în timp real a ochilor atât pentru oameni cât și pentru animale, dar și funcția Pixel Shift.

Cei de la Sony continuă să fie lideri pe piața aparatelor de fotografiat mirrorless și rămâne doar de văzut cu ce ne vor mai încânta și pe viitor.Lasă un răspuns

Site creat de