Timp liber, Important

Cum a fost la prima ediţie AWAKE Festival (VIDEO/FOTO)

Cum a fost la prima ediţie AWAKE Festival

Gornești, Castelul Teleki – locația perfectă pentru a aduce zeci de artiști și festivalieri din toate colțurile țării în mijlocul naturii.

Festivalul AWAKE ne-a surprins plăcut cu o primă ediție inedită, ediție în care accentul a fost pus pe armonia dintre natură și artă. Fie că vorbim despre muzică, film, teatru sau design organizatorii au oferit publicului un weekend plin de culoare și diverse activități de relaxare.

În prima zi de festival cei mai așteptați artiști au fost Alternosfera, Knife Party, Manuel Riva și Golan care au concertat pe cele 2 mari scene: The CUBE Main Stage și The River Stage. Cei de la Alternosfera au cântat binecunoscutele piese  ”Avion”, ”Flori de Mai” sau ”Închisoarea albă”, publicul cântând la unison cu formația din Republica Moldova. Knife Party a făcut senzație cu remixurile amețitoare, iar băieții de la Golan au transmis un super vibe fanilor prezenți la festival.

Ziua de sâmbătă am dedicat-o explorării zonelor de relaxare și inevitabil ne-am așezat în primul hamac liber. Fie că stai sub pod sau pe marginea lacului ai parte de o priveliște memorabilă și de câteva momente de liniște. În zona de Bazaar am găsit cele mai interesante bijuterii și articole vestimentare, dar înainte am trecut pe la un Credit Point ca să mă asigur că am suficiente resurse pentru o mică sesiune de shopping.

Până să urce pe scenă artiștii preferați festivalierii au putut să se relaxeze la Forest Library, biblioteca în aer liber. Aici le-am cunoscut pe Alexandra și Daniela care răsfoiau câteva cărți. ”E o zona foarte faină și găsești cărți din diferite domenii. Noi chiar am petrecut câteva ore aici, mai ales în prima zi de festival.”, ne-am spus cele două.

Cinefilii s-au putut delecta cu o selecție de proiecții românești din cadrul TIFF în zona Cinema Under The Bridge. Mirosul de popcorn și cadrul eclectic te făcea să stai puțin pe gânduri: concert sau film? Grea alegere mai ales că pe main stage urmau să cânte Irie Maffia, celebra formație pop din Ungaria și băieții de la Subcarpați care au adunat în fața scenei cei mai mulțși festivalieri. Ultima piesă a celor de la Subcarpați a fost dedicată lui Adrian Rugină, eroul de la Colectiv, iar mesajul serii a fost că nu contează naționalitatea, etnia sau religia pentru că în momentele grele ”Toți suntem UNU”. Publicul a aplaudat minute în șir fiind sigur că Adrian îi aude și se bucură alături de participanți.

În ultima zi de festival vremea ne-a cam dat bătăi de cap și ne-a ținut puțin pe jar, dar până la urmă cerul a ținut cu noi și ne-am bucurat de piesele faine ale celor de la Satellites și Les Elephants Bizarres. Festivalierii au venit bine pregătiți cu cizme și pelerine fiind sfătuiți și de organizatori pe rețelele de socializare. Alex Dark a remixat cele mai faine piese pe River Stage, iar cei de la Șuie Paparude au susținut un concert bun, dar nebun. Terenul din fața scenei principale era neîncăpător cu minute bune înainte de cel mai așteptat artist al serii. Pe scenă a apărut Tom Odell la pian, iar reacția publicului a fost de nedescris: urale, sute de aplauze și mesaje dedicate artistului britanic. Fiecare piesă a fost trăită de artist, iar festivalierii au simțit toate emoțiile pe care Tom Odell le-a transmis prin intermediul cântecelor.

Pentru mine cele 3 zile au fost o experiență de neuitat, am râs, am dansat, am aplaudat, am gustat din aproape toate deliciile de la Castle Food Court și Garden Food Court și m-am bucurat de atmosfera de festival alături de ceilalți oameni faini. Așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție, iar până atunci vă invităm să ne spuneți părerea voastră despre festival, ce v-a plăcut sau ce credeți că ar putea fi îmbunătățit.

photo: Mihaela HandriaLasă un răspuns

Site creat de