De Vazut, Important

Cum a fost la Startup Weekend Cluj | Zeci de tineri au avut la dispoziţie doar 54 de ore pentru a crea afaceri de la zero

Cum a fost la Startup Weekend Cluj | Zeci de tineri au avut la dispoziţie doar 54 de ore pentru a crea afaceri de la zero

Cea de-a 8 ediția a Startup Weekend Cluj tocmai s-a încheiat.

Timp de 54 de ore cele 14 echipe formate au avut ocazia să învețe într-un ritm accelerat cei mai importanți pași pentru dezvoltarea unei afaceri și să primească feedback în timp real din partea mentorilor.

Cine sunt câștigătorii Startup Weekend Cluj?

Cele 3 echipe câștigătoare ale celei de-a opta ediții a Startup Weekend Cluj sunt:

  • Locul 1: ShapeUp Cluj-Napoca – o aplicatie de fitness care ii invata pe utilizatori cum sa faca exercitii corecte, cu scopul de a evita accidentarile;
  • Locul 2: ARKKA – un centru de agrement si de dezvoltare personala;
  • Locul 3: Meritera – o platforma bazata pe credentiale, creata cu scopul de a gasi mai usor profesionisti independenti.

Jag Singh, Managing Director @ Techstars Berlin și unul dintre mentorii acestei editii de SWCluj, a declarat:

Mi-a plăcut energia și atmosfera de la Startup Weekend Cluj, unde am fost martor al spiritului antreprenorial în cea mai pură și mai reușită formă. Am fost surprins plăcut să văd cum echipele lucrează la lansarea propriilor prototipuri și reitereaza constant, în loc să permită perfecționismului să intervină în procesul de dezvoltare a ideilor.

Am investit recent în două companii din România prin intermediul Techstars Berlin Accelerator, iar una dintre ele a fost formată în cadrului unei ediții Startup Weekend acum câțiva ani – dovada că ecosistemul de startup-uri din România se maturizează.

Sunt curios să văd cum vor evolua mai departe echipele care și-au prezentat ideile de business în cadrul acestui weekend și mi-ar placea sa lucrez cu ele in viitor.


Conceptul de Startup Weekend a apărut în America, în 2007. Ceea ce a fost la început un grup de oameni care își împărtășeau din experiență și se ajutau reciproc, a evoluat în timp într-o comunitate globală de antreprenori și viitori antreprenori. Sute de orașe din 135+ țări au împrumutat această idee, pentru ca ulterior, zeci de mii de oameni să-și înceapă afacerile în cadrul unui eveniment marca Startup Weekend.

Cea de-a opta ediție a Startup Weekend Cluj a avut loc în 15-17 Martie 2019, și a fost găzduită de partenerul principal al evenimentului: TELENAV Romania, Bd 21 Decembrie 1989, Cluj-Napoca, Clădirea The Office.Lasă un răspuns

Site creat de