Important, Social & Cultura

Cum a reuşit restaurantul Chios din Cluj să reducă consumul de ulei cu până la 30%

reducere consum ulei

Chios Social Lounge, unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Cluj, este un loc în care clienții merg în special pentru mâncare și pentru a se simți bine. Astfel, bucătarii trebuie să fie mereu pregătiți cu preparate cât mai delicioase și mai proaspete. De aceea, se folosesc în bucătărie instrumente de măsurare de la Testo, cu care se măsoară atât calitatea cărnii dar și calitatea uleiului de prăjit.

Instrumentul de măsurare testo 270 este un tester pentru măsurarea calității uleiului de gătit, foarte simplu de utilizat. În ecosistemul vibrant al restaurantului, unde fiecare detaliu contează, testo 270 și-a găsit locul ca un instrument esențial în menținerea unui standard înalt de calitate și prospețime.

Cum se folosește testerul testo 270? Datorită ecranului său luminat în culorile semaforului, utilizarea testerului este foarte intuitivă. Pur și simplu se introduce vârful sondei în uleiul de gătit (poate fi și fierbinte) după ce s-au scos preparatele din friteuză. După câteva mișcări circulare în ulei, instrumentul afișează valoarea TPM (totalitatea materiilor polare din ulei) pe ecran. Dacă lumina este verde, înseamnă că totul e ok. Dacă lumina este portocalie, atunci uleiul este la limită și nu mai poate fi folosit prea mult.

Iar dacă lumina este roșie, acest lucru indică faptul că uleiul trebuie schimbat.

consumul de ulei

Reducerea costurilor fără compromisuri la calitate

Optimizarea costurilor este esențială pentru orice afacere, iar Chios a găsit în testo 270 un aliat de încredere. Acest dispozitiv le-a permis să economisească între 30-40% din costurile cu uleiul de gătit în numai 4-5 luni. Echipa de bucătari, anterior dependentă de testele organoleptice (vizual și miros), poate acum determina momentul optim pentru înlocuirea uleiului cu precizie și eficiență, contribuind la o gestionare financiară mai prudentă și o atenție mai crescută față de mediu.

Tehnologia testo 270 – Asigurarea calității la fiecare pas

Testerul de ulei testo 270 se distinge prin funcționalitatea sa intuitivă și design-ul robust, fiind ideal pentru medii solicitante precum bucătăriile profesionale, hoteluri, firme de catering. Măsurările direct în uleiul fierbinte, fără timp de așteptare, și semnalizarea inteligentă pe baza culorilor semaforului, fac din acest tester un instrument indispensabil pentru orice bucătar care dorește să servească preparate prăjite la cele mai înalte standarde.

Un instrument de măsură pentru profesioniști

Chios Social Lounge nu doar că pregătește alimente cu o calitate excepțională, dar o face într-un mod responsabil și eficient, iar testerul testo 270 ajută la menținerea unui control riguros al calității cu un senzor de ulei încorporat și o carcasă care poate fi spălată chiar și sub jet de apă, asigurând durabilitate și igienă.

Testo 270 nu este doar un instrument, este o extensie a angajamentului Chios Social Lounge pentru excelența culinară, eficiență economică și grijă pentru mediu. Cu acest pas tehnologic important, restaurantul continuă să își încânte clienții și să stabilească noi standarde în industria ospitalității din Cluj-Napoca și dincolo de ea.

Photo by Ashwini Chaudhary(Monty) on Unsplash
Lasă un răspuns

Site creat de