IT

Cum alegeți televizorul ideal pentru voi? Țineți cont de aceste reguli

Image by vecstock on Freepik

Există două criterii obligatorii care trebuie luate în considerare atunci când răspundeți la această întrebare: Ce televizor e cel mai bun pentru mine? Să aleg un TV Sony, un TV Philips, un TV LG sau… care?.  Dimensiunea ecranului și tipul de ecran. Desigur, mai sunt și alți parametri de care trebuie să țineți cont, dar aceste două criterii sunt de bază. Să le luăm pe rând!

Dimensiunea ecranului: Un factor cheie în alegerea unui televizor este dimensiunea ecranului. Aceasta este exprimată în general în inci și corespunde lungimii diagonalei, fără a include rama televizorului. Pentru a profita la maximum de televizor, trebuie să definiți distanța dintre acesta și poziția din care îl priviți. Pentru un telespectator puțin pretențios, această distanță este, în general, echivalentă cu de trei ori lungimea diagonalei ecranului (în cm). Pentru a o defini, înmulțiți măsura (în inci) cu 2,54, apoi cu 3.

Exemplu: televizor de 43″.

43 * 2,54 * 3 = 327 cm sau 3,30 m

Pentru a calcula dimensiunea ecranului cel mai bine adaptată la dimensiunea sufrageriei dumneavoastră, împărțiți la trei distanța dintre scaunul dumneavoastră (canapea, fotoliu) și televizor. Acest calcul rapid vă va da o idee despre dimensiunea ecranului (în cm) cea mai potrivită pentru un telespectator mediu.

Desigur, acestea sunt doar măsurători și nu trebuie neapărat luate la propriu. Adevărații fani ai serialelor și filmelor, pe de altă parte, vor prefera o distanță de vizionare mai mică, care se obține prin înmulțirea dimensiunii ecranului cu doi, în loc de trei, sau chiar prin înmulțirea cu 1,2. Această distanță, care corespunde celei utilizate în cinematografe, vă va plasa literalmente în centrul acțiunii.

Tipul de ecran: Ecranele cu plasmă și ecranele LCD obișnuite cu iluminare fluorescentă sunt de domeniul trecutului. Astăzi, toate televizoarele sunt echipate cu un ecran LCD-LED, care este mai subțire și mai eficient din punct de vedere energetic. Toate modelele de la marile mărci utilizează tehnologia LED sau OLED cu rezoluție UHD (4K). Ecranele LED includ, de asemenea, tehnologii specifice producătorului de tv LG cum ar fi QLED, NanoCell, QNED etc. Ecranele OLED sunt și mai scumpe, deși prețul lor a scăzut semnificativ în ultima vreme. Ecranele 4K au devenit norma, punctul de plecare fiind 8K de vârf.

Ce marcă e cea mai bună? TV Sony, TV Philips sau TV LG?

În primul rând, trebuie să știți exact ce vă doriți de la un televizor, fie că e TV Sony, TV Philips sau TV LG. Scopul acestui articol nu este să discutăm despre un anumit brand, deci, noi nu avem o marcă preferată. Judecăm televizoarele în funcție de propriile merite, indiferent de reputația producătorului. Dar ce e sigur e că un TV Sony, TV Philips sau TV LG – sunt toate destul de fiabile.

Care sunt cele mai lăudate televizoare de la aceste branduri? Aflăm mai jos.

TV SONY – Sony Oled 4K XR55A80KAEP

Sunteți un fan al produselor și serviciilor Google? Atunci acest tv Sony este pentru voi. Oferă un negru profund, detalii foarte clare și culori naturale. Un alt plus: acest tv Sony de 55 de inci este echipat cu un procesor cognitiv. Acesta ajustează în mod constant imaginea și sunetul în funcție de obiceiurile  de vizionare. Jocurile PlayStation 5 și serialele Netflix sunt optimizate pentru o experiență cu adevărat captivantă. Nu în ultimul rând: o calitate incredibilă a sunetului datorită difuzoarelor încorporate și a unui subwoofer pe ambele părți la acest tv Sony.

TV PHILIPS – Philips Oled 4K 65OLED83712

Ce face ca un tv Philips să fie unic? Tehnologia Ambilight, care este disponibilă numai pe un tv Philips. Ambilight constă în lumini pe spatele televizorului care luminează peretele din jurul ecranului în aceleași culori ca și imaginea. Acest lucru mărește optic ecranul și reduce contrastul cu mediul înconjurător. Este mai sănătos pentru ochi și creează o atmosferă foarte drăguță. Acest tv Philips are, de asemenea, un ecran OLED care măsoară nu mai puțin de 65 de inci. Acesta oferă imagini foarte clare în rezoluție 4K și o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

TV LG – LG Qned 4K 50QNED816QA

Acest televizor de 50 de inci combină puterea Qled cu tehnologia exclusivă NanoCell de la LG. Rezultatul? O calitate excelentă a imaginii, cu o gamă largă de culori și o luminozitate intensă. Acest TV LG dispune, de asemenea, de tehnologia mini-LED pentru un contrast mai mare. Vă veți bucura de imagini în calitate 4K și o rată de reîmprospătare de 120 Hz, un avantaj semnificativ pentru gamerii înrăiți și pentru fanii filmelor de acțiune. Iar pentru a vă personaliza experiența de vizionare până la cel mai mic detaliu, acest tv LG dispune și de control vocal.

Image by vecstock on FreepikLasă un răspuns

Site creat de