Social & Cultura

Cum alegi cele mai bune dozatoare de apă pentru birou

dozatoare de apa

Alegerea dozatoarelor de apă pentru birou poate fi în acelaşi tip o strategie de HR şi una de marketing. În calitate de lider de echipă, atunci când recomanzi colegilor să adopte un stil de viaţă sănătos, este important să oferi şi condiţii concrete pentru aceasta. O sursă de apă bună de băut la birou, în condiţii de maximă igienă, reprezintă o uşurare pentru angajaţi, deoarece scapă de cheltuielile aferente acestei achiziţii şi de transportul recipientelor pline de acasă până la birou. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi tipul de dozatoare de apă potrivite pentru condiţiile tale de lucru.

Numărul de utilizatori

În funcţie de numărul total de angajaţi, de modul cum sunt distribuiţi la locul de muncă şi de prezenţa fizică la sediu vei putea stabili un volum de apă necesar. În principiu, companiile care oferă acest tip de servicii îţi pun la dispoziţie şi consultanţă cu privire la tipul dozatorului raportat la numărul utilizatorilor. Ia în calcul mai mulţi factori: dacă toţi angajaţii lucrează la acelaşi etaj, suprafaţa birourilor, existenţa camerelor sau colţurilor amenajate pentru cafea şi gustări. Dacă există o pauză de masă pentru toţi angajaţii, acest lucru înseamnă o solicitare mare a aparatelor în acelaşi timp. Astfel, pentru a nu se crea cozi la alimentarea cu apă a recipientelor personale, este mai înţelept să instalezi 3 aparate cu volum mai mic decât unul singur mai mare.

Tipul de recipiente de umplut

Varianta cea mai simplă este să alegi dozatoare cu pahare de unică folosinţă ataşate. Acestea pot fi chiar personalizate cu logo-ul firmei tale. În cazul echipelor mai mici îţi poţi implica şi colegii în luarea acestei decizii. Dacă majoritatea vor dori să umple sticle personale sau recipiente înalte, alege un model de dozator cu suficientă distanţă între robinet şi tavă.

Temperatura şi tipul apei de băut

Aparatele standard dispun de două tipuri de robinete: pentru apă fierbinte şi apă rece. Dozatoarele moderne au în plus opţiunile de apă la temperatura camerei şi chiar apă minerală. Modelele de dozatoare de apă marca La Fantana pot avea funcţie de purificare a apei, cu trei tipuri de filtre sediment sau carbon. În funcţie de preferinţele utilizatorilor vei putea alege aceleaşi dozatoare de apă în toate încăperile, sau modele diferenţiate pentru sala de protocol.

Tipul de alimentare cu apă

În funcţie de sursa de apă disponibilă, dozatoarele pot fi cu rezervor sau conectate direct la sursa de alimentare şi un sistem de filtrare integrat. De asemenea, poţi stabili cu firma care îţi asigură acest serviciu un interval clar de alimentare. Cele conectate la reţeaua de apă potabilă răcesc sau încălzesc apa pe măsură ce trec de la sursa de alimentare către robinetul de distribuire. Astfel, apa potabilă nu rămâne stocată în aparat. În acest caz trebuie să alegi un model care să facă faţă volumului de apă necesar, astfel încât răcirea, încălzirea şi purificarea apei să se producă rapid în orice condiţii. Acestea au şi avantajul scutirii efortului de a ridica un bidon de 19 litri pentru înlocuire.

Cel mai bun dozator de apă pentru biroul tău este acela care se pliază cel mai bine pe nevoile spaţiilor în care îţi desfăşori activitatea. Ţine cont de suprafaţa şi dispunerea camerelor, de numărul de utilizatori, de tipul de apă necesar şi de funcţiile disponibile ale aparatului. Alege doar furnizori de calitate, care răspund prompt la solicitările de mentenanţă şi service şi onorează rapid comenzile.

Empty chair photo created by DCStudio – www.freepik.comLasă un răspuns

Site creat de