Social & Cultura

Cum alegi cele mai bune semințe de roșii pentru grădina ta?

seminte de rosii

În fiecare sezon de grădinărit, roșiile sunt nelipsite din planurile multor grădinari pasionați. Cu o diversitate impresionantă de culori, forme și arome, roșiile nu doar îmbogățesc grădina, ci și oferă un deliciu culinar inegalabil în bucătărie. Dar înainte de a planta prima sămânță, este crucial să înțelegem importanța alegerii corecte a semințelor.

În această călătorie către grădina perfectă de roșii, ne propunem să explorăm pașii esențiali pentru selectarea celor mai bune semințe, astfel încât să ne putem bucura nu doar de o recoltă bogată, ci și de roșii gustoase și sănătoase.

Iată câteva aspecte pe care le puteți lua în considerare atunci când alegeți cele mai bune seminte rosii. Iar dacă nu știți de unde puteți achiziționa online, consultați CropMarket.

1. Stil de creștere: Dimensiunea și productivitatea plantei. Ce stil de creștere a plantei se potrivește nevoilor tale.

Soiurile determinate sunt scurte. Toate fructele ajung la maturitate în același timp. Aceste soiuri sunt cele mai bune pentru plantarea în solarii și pentru zonele răcoroase/de coastă, sau chiar pentru zonele deșertice, sau regiunile de mare altitudine, unde condițiile meteorologice nefavorabile vă invită să vă recoltați roșiile într-o perioadă mai scurtă de timp, înainte ca frigul sau căldura care se apropie și care sunt mai puțin de dorit să se abată.

Soiurile nedeterminate vă oferă, de obicei, cele mai multe fructe. Aceste plante vor continua să crească, să înflorească și să ofere fructe pe tot parcursul sezonului, până la îngheț. Majoritatea soiurilor cu cele mai mari fructe și majoritatea soiurilor de roșii disponibile sunt nedeterminate. Spre deosebire de soiurile determinate, soiurile nedeterminate vor avea nevoie de susținere prin înrădăcinare sau prin încondeierea plantelor. Aceste soiuri sunt cele mai potrivite dacă aveți un sezon de creștere mai lung pentru a produce plante mai mari cu fructe de dimensiuni mai mari.

2. Zilele până la maturitatea fructelor:

Soiurile timpurii (mai puțin de 55 de zile-69 de zile) sunt cele mai potrivite pentru selecția dvs. dacă vă aflați într-o regiune cu un sezon de creștere mai scurt. (Regiuni mai reci/de coastă, de mare altitudine și deșertice).

Soiurile pentru sezonul mijlociu (70-84 de zile) pot fi cele mai potrivite dacă vă aflați într-o regiune care devine prea caldă spre sfârșitul verii, când condițiile mai calde încurajează căderea florilor și descurajează formarea fructelor.

Soiurile pentru sezonul târziu (85 de zile sau mai mult) în cazul în care aveți condiții calde ideale cu suficient soare care vor permite creșterea unor plante mai mari și recoltarea unor fructe mai mari până la îngheț.

3. Scopul recoltei:

Veți cultiva roșii pentru gustări și salate (care pot necesita unele soiuri cherry sau soiuri cu fructe mai mici), pentru prepararea de sosuri (care pot necesita roșii de pastă mai cărnoase sau soiuri cu fructe mai mari pentru sandvișuri, salate sau alte delicii culinare preferate. Vă sugerăm să includeți în numărul total de plante: o selecție de soiuri cherry de diferite culori, diferite forme și culori pentru soiuri de dimensiuni medii și mari și cel puțin un soi de roșii potrivit pentru bulion. Acest lucru vă va asigura o recoltă de arome deosebite, împreună cu o frumoasă prezentare de culori și forme.

Acestea fiind spuse, acum poți alege cele mai bune semințe de roșii pentru grădina ta!

Image by rabzjl from PixabayLasă un răspuns

Site creat de