Social & Cultura

Cum alegi tema și culoarea invitației de nuntă? 5 sfaturi

Cum alegi tema și culoarea invitației de nuntă? 5 sfaturi

Cu câteva luni înainte de ziua cea mare, nimic nu poate face nunta să pară mai reală decât trimiterea invitațiilor de nuntă. Invitațiile de nuntă sunt prima imagine de ansamblu a invitaților asupra stilului nunții tale și, într-o notă mai practică, te vor ajuta să te asiguri că toată lumea va ajunge la ceremonie și la petrecere la timp. Prin urmare, merită să investești timp prețios pentru a te asigura că invitațiile de nuntă reflectă întocmai cea mai importantă zi din viața voastră. 

Și cum alegerea temei și culorii invitațiilor de nuntă poate deveni copleșitoare, suntem aici pentru a te ajuta să alegi invitațiile de nuntă ideale, printr-o serie de sfaturi utile. Iată, așadar, cum alegi tema și culoarea invitației de nuntă, în așa fel încât să poată reflecta în cel mai frumos mod stilul nunții voastre! 

  1. Definește stilul și tematica nunții tale 

Un prim pas în definirea temei invitației de nuntă este alegerea stilului și tematicii nunții tale, în așa fel încât să-ți transpui propriul stil și personalitate în decorul nunții. Tema poate fi aleasă în funcție de stilul locației de nuntă alege sau poate dorești să concentrezi decorul în jurul intereselor comune, ca și cuplu. Odată ce ai ales tematica nunții, va deveni ușor să alegi și tema invitațiilor de nuntă, în acord cu decorul ales. 

De pildă, dacă petrecerea de nuntă se va desfășura într-o grădină cu multă verdeață și flori albe, acest aspect va trebui să se reflecte și în tema invitațiilor de nuntă, ce abundă în flori albe și text romantic. 

  1. Alege paleta de culori predominantă a decorului nunții

Un alt pas important în alegerea invitațiilor de nuntă ideale este alegerea culorii predominante a invitațiilor. Desigur, aceasta va fi inspirată de paleta de culori aleasă pentru decorul petrecerii de nuntă. De exemplu, dacă paleta de culori predominantă la nuntă este combinația de alb și tonuri de verde, invitația de nuntă ar trebui să păstreze aceleași culori. Dacă decorul nunții este dominat de nuanțe pastelate, atunci și invitațiile de nuntă vor păstra aceleași nuanțe pastel, pentru a oferi invitaților un mic preview asupra ansamblului general al nunții. 

  1. Ține cont de personalitatea voastră 

Tematica invitațiilor de nuntă va depinde într-o mare măsură și de personalitatea voastră. Dacă sunteți recunoscuți ca cele mai hazlii persoane din grup, atunci cu siguranță va fi potrivit să optați pentru invitații de nuntă haioase, care să transmită invitaților mesajul dorit. În cazul în care sunteți un cuplu ce definește stilul clasic, atunci tema invitațiilor de nuntă va fi una simplă, minimalistă, cu un text caligrafic și detalii deosebite. 

  1. Lasă-te inspirată de locație 

Locația nunții în sine poate fi o sursă excelentă de inspirație pentru invitațiile de nuntă. Având în vedere că invitațiile sunt un indiciu important pentru invitați în ceea ce privește petrecerea de nuntă, le poți oferi acestora un sneak peek asupra a ceea ce-i așteaptă la locație. Fiecare stil de invitație reflectă o ambianță specifică, așa că nu rămâne decât să îmbrățișezi trăsăturile definitorii ale locației și să transpui culorile și stilul decorului în tema invitațiilor de nuntă. 

  1. Ia în considerare sezonul  

Inspirația în ceea ce privește alegerea temei și culorilor invitației de nuntă poate veni și de la perioada anului în care se desfășoară evenimentul. Multe locații de nuntă sunt transformate de anotimpuri. Prin urmare, invitațiile de nuntă florale, în culori luminoase, sunt perfecte pentru nunta desfășurată primăvara sau vara, în timp de invitațiile în tonuri reci, cu motive festive, vor evoca festivitățile din sezonul rece. 

Sperăm că am reușit prin intermediul acestui articol să facem ca alegerea temei și culorii invitațiilor de nuntă să fie mai puțin provocatoare. Ține cont de sfaturile noastre și cu siguranță toți invitații vor fi surprinși de estetica invitațiilor pe care le-au primit! 

Sursa foto: Shutterstock Lasă un răspuns

Site creat de