Social & Cultura

Cum alegi un aspirator nazal pentru bebeluși și când ar trebui folosit?

aspirator nazal

Nasul înfundat este o problemă neplăcută pentru toată lumea. Cu atât mai mult pentru bebeluși, pentru că nu se pot descurca pe cont propriu. Răceala, gripa, alergiile, sinuzita, pot fi afecțiuni cu care se pot confrunta și micuții noștri. Acestea vor duce inevitabil la acumularea de mucus în nas, îngreunând respirația. În acest caz, un aspirator nazal pentru bebeluși vine în ajutorul părinților ajutând la desfundarea căilor nazale ale celui mic și ușurarea respirației. Cum alegi un aspirator nazal pentru bebeluși și când ar trebui folosit? Află în rândurile următoare.

Cum alegi un aspirator nazal pentru bebeluși?

Un aspirator nazal este un dispozitiv mic, utilizat pentru îndepărtarea mucusului și secrețiilor nazale care pot obstrucționa căile respiratorii ale bebelușului. De obicei, aspiratoarele nazale pentru bebeluși sunt formate dintr-un capăt moale, care se introduce ușor în nări, și un corp care poate fi acționat manual sau electric pentru a crea o aspirație ușoară. Este important să alegi un aspirator nazal bebelusi potrivit, pentru protejarea mucoasei nazale. În alegerea unui dispozitiv, poți ține cont de:

  • tipul aspiratorului nazal: manual sau electric. Cele manuale sunt operate manual, de către un adult, aspirând mucusul din nasul bebelușului printr-un tub atașat la o piesă bucală. Cele electrice funcționează pe baterii și utilizează un mic motoraș pentru a aspira mucusul.
  • materialul: trebuie să fie adecvat pentru pielea sensibilă a bebelușului și să nu provoace iritații. Cele mai multe modele sunt realizate din silicon și sunt flexibile pentru a fi ușor de utilizat.
  • nivelul de zgomot: dacă se alege un aspirator nazal electric, este indicat să se opteze pentru unul cu un nivel de zgomot sub 50dB.

Când ar trebui să folosești un aspirator nazal?

Aspiratorul nazal se recomandă a fi utilizat încă din primele luni de viață ale bebelușilor. De asemenea, pentru bebeluși, specialiștii recomandă doar utilizarea produselor special concepute, cum ar fi sapun bebe, șampon, șervețele umede, pentru protejarea pielii sensibile și a imunității. De regulă, în aceste luni, cei mici nu pot respira foarte bine pe gură. Drept urmare, dacă și căile nazale sunt înfundate, respirația devine și mai greoaie, ducând la neplăceri.

În acest caz, un aspirator nazal este indicat pentru curățarea căilor respiratorii și facilitarea respirației. Totodată, poate fi folosit pentru a-i curăța năsucul atunci când se confruntă cu congestie nazală, gripe, viroze, răceli, alergii sau infecții ale urechii (otită). Este important de reținut că nu trebuie curățat năsucul mai mult de două-trei ori pe zi, deoarece acest lucru va irita mucoasa nazală.

Atât sugarii, cât și copiii mici, sunt adesea predispuși la formarea mucusului din varii motive. Pentru un părinte, un aspirator nazal este un articol necesar în trusa pentru îngrijirea micuțului. Fie că alegi un aspirator nazal tip pepină sau unul electric cu absorbție bucală, este important să-i asiguri confortul și siguranța copilului tău. În același timp, îți asiguri și ție ca părinte liniștea sufletească, știind că bebelușul tău se simte bine și este mereu vesel.

Image by pch.vector on FreepikLasă un răspuns

Site creat de