Important, Social & Cultura

Cum amenajezi un dormitor cu design atemporal?

amenajare dormitor

Trecerea timpului reprezintă testul suprem pentru orice idee de amenajare a unui spațiu rezidențial, așa cum este și exemplul dormitorului. Găsirea unei soluții de design interior, cu care să te simți confortabil chiar și după scurgerea unei perioade lung de timp, este dificilă, însa nu imposibilă. 

Spuem asta deoarece, în cazul în care îți dorești să amenajezi un dormit într-o manieră “evergreen”, există suficiente soluții simplu de urmat. Noi le-am selecetat astăzi pentru tine pe cele mai îndraznețe dintre acestea, astfel încât să construiești (chiar și mental) o bază de la care sa poți porni. 

Așadar, iata cum poți amenaja un dormitor cu design atemporal: 

De ce să amenajezi un dormitor în stil atemporal?

ATEMPORAL, -Ă, atemporali, – e, adj. Care nu este legat de condiții determinate de timp, de un moment istoric dat. – Din fr. atemporel.

Așadar, dacă mizezi pe un design al dormitorului independent de orice cutumă de stil caracteristică unei perioade de timp, soluția spațiului atemporal poate fi cea mai potrivită variantă pentru nevoille tale. Iată care sunt beneficiile oferite de stilul atemporal: 

  • Decorul este învăluit de un farmec aparte, asociat unei autonomii față de trecerea timpului. Un astfel de spațiu continuă să pară îmbibat în prospetime, indiferent de anii scurși de la proiectul de amenajare interioară; 
  • Este simplu de implementat. Așa cum vei vedea în rândurile de mai jos, alegerea stilului atemporal în spațiul intim al dormitorului se realizează pe baza utilizării unor soluții de amenajare facile, construite în jurul formelor, cromaticii, mobilierului; 
  • Propune o zonă ce nu mai are nevoie de alte amenajari, ci doar de lucrări periodice de întreținere. Astfel, te bucuri de un spațiu evergreen, obținut cu un nivel redus de costuri, amortizate (prin genialitatea stilului atemporal) odată cu trecerea timpului. 

Cum amenajezi un dormitor în stil atemporal?

Dacă îți dorești să îți amenajezi dormitorul conform stilului atemporal, ia în calcul și aceste recomandări inspirate: 

  1. Luminile utilizate într-un decor atemporal 

Prin caracteristicile sale, lumina este un element atemporal, deoarece trecerea timpului a demonstrat că aceasta nu își poate pierde însemnătatea într-un spațiu rezidential. Însă pentru a sublinia pe cât de mult posibil ideea de loc “neafectat de timp”, din punct de vedere al designului regăsit aici, vino cu soluții ce pun in valoarea utilitatea luminii de afară. 

Lumina naturală aduce nuanțe și intensități diferite de la zi la zi, de la un anotimp la altul, generând astfel o continuă transforrmare a acestui încăperi din locuință. Iar acolo unde acest tip de lumină este imposibil de adus, iluminatul ambiental poate juca rolul de adjuvant ideal. În funcție de amplasare, corpurile de iluminat influențează percepția față de aceasta camera. 

  1. Mobila aleasă pentru un decor atemporal 

Alegerea unui mobilier discutabil, din punct de vedere al calității sale, nu poate face față testului suprem: trecerea timpului. Dacă ai optat pentru o astfel de abordare estetică bazata pe atemporalitate în spațiul dormitorului tău, este esențial sa achiziționezi mobilier ce permite o utilizare îndelungată, fără a-și pierde din funcționalitate 

Atunci când ești în căutarea unor piese de mobilier pentru dezvoltarea unui spațiu atemporal, durabilitatea materialelor reprezintă un criteriu de alegere esențial. Ține minte un lucru extrem de important: Quality is timeless. Așadar, într-un loc fără vârsta, găsirea unor piese de mobilier calitative este vitală. Vezi aici recomandarile noastre de astăzi! 

  1. Culorile predominante într-un decor atemporal

Poți, oare, demara un proiect de amenajare interioară fără a te interesa de cele mai potrivite culori, specifice stilului ales? Varianta designului atemporal îți permite libertatea de a jongla cu o gamă extinsă de culori neutre, regăsite în elementele de decor, dressing, pereți, uși și alte componente ce alcătuiesc acest spațiu.  

Așadar, culorile neutre sunt asociate acestui stil de amenajare interioară, iar efectele pe care le pot genera, în armonie cu variantele de iluminat despre care am discutat puțin mai sus, sunt de-a dreptul uimitoare. Nuanțe precum bejul, albul sau cenușiul trec fără probleme proba timpului. 

Stilul atemporal pentru dormitor: Concluzii esențiale 

Desingul atemporal are o putere proprie, pe care nimeni nu o poate contesta. Faptul că se poate obține oricând un decor ce își va menține aceeași prospețime, chiar si după trecerea anilor, utilizându-se o serie de soluții simplu de pus în practică, este absolut uimitor. 

Nuanțele neutre, îmbinate cu lumina de afară și finisajele descrise de durabilitate, construiesc un cadru ideal de plecare pentru planurile pe care le ai, în privința amenajării dormitorului tău. Așadar, pentru un rezultat de excepție, nu uita să ții cont de sfaturile de mai sus. Lasă un răspuns

Site creat de