De Vazut

Cum amenajezi un living în stil industrial?

living stil industrial

Dacă sunteți atras de farmecul urban al stilului de living industrial, dar nu cunoașteți exact specificațiile acestui stil, nu vă faceți griji – puteți aduce cu ușurință acest design în casa dvs., indiferent de locul sau de bugetul de care dispuneți. Pentru a vă ajuta să vă puneți în mișcare motoarele creative, îți prezentăm mai jos istoria acestui stil și câteva dintre particularitățile noastre preferate de design pe care le veți găsi în interioarele industriale – fie că sunt lofturi, apartamente sau case tradiționale.

Cum a apărut stilul industrial în designul interior

Stil industrial apărut din necesitate în anii 1960 și 1970, când artiștii au început să se adune la periferia marilor orașe și să reconvertească vechile fabrici și depozite în studiouri accesibile. Datorită ferestrelor mari și a tavanelor înalte, aceste spații debordau de lumină naturală, ideale pentru pictură și sculptură, ca să nu mai spunem că erau semnificativ mai ieftine decât apartamentele tradiționale.

În anii 1980, designul interior industrial a început să se infiltreze în curentul general. Până în prezent a depășit rădăcinile sale urbane și poate fi găsit oriunde. Deși stilul a evoluat cu siguranță de-a lungul anilor, principiile sale de bază au rămas aceleași: o celebrare a imperfectului, un accent pe funcționalitate și o abordare fără complicații și fără menajamente a decorării.

Cum amenajezi camera de zi în stil industrial

Podele din beton, pereți din cărămidă, detalii metalice expuse – în zilele noastre, te poți bucura din plin de beneficiile unui interior industrial – poți pur și simplu să încorporezi unele dintre aceste elemente de design în propria ta casă. Chiar dacă un living industrial poate părea rece și neprimitor, prin amestecarea diferitelor texturi și finisaje cozy, puteți crea un spațiu care este atât confortabil, cât și elegant:

  • Optează pentru o amenajare deschisă: Camerele de zi industriale tind să aibă un plan deschis. Dacă locuiți într-o casă tradițională, cu multe camere mici, puteți crea un living industrial eliminând pereții inutili. Nu numai că acest lucru va face ca spațiul dvs. să pară mai mare, dar va permite, de asemenea, să pătrundă mai multă lumină naturală. Amplasează mobilierul aproape de pereți, lăsând o cantitate generoasă de spațiu în centrul camerei.
  • Cărămida expusă: Nimic nu descrie mai mult un living în stil industrial decât un perete din cărămidă aparentă. Dacă sunteți suficient de norocoși să aveți pereți de cărămidă în casa dvs., puneți-i la vedere. Îi puteți lăsa simpli sau îi puteți vopsi în alb pentru un aspect mai lustruit și mai contemporan. Dacă nu ai cărămidă pe care să o etalezi, o poți preface cu panouri de cărămidă furnir sau chiar tapet.
  • Combină lemnul cu metalul: Designul industrial al camerei de zi înseamnă să amesteci vechiul și noul pentru a obține cel mai bun aspect. Unul dintre cele mai simple mijloace de a duce acasă acest contrast este combinarea metalului și a lemnului în tot spațiul tău. De exemplu, puteți mixa mobilier de living cu elemente din metal cu podele din lemn sau grinzi expuse. De asemenea, puteți adăuga piese care încorporează atât metal, cât și lemn pentru un scor vintage suprem. Puteți găsi o mulțime de piese de mobilier în acest stil și nu numai, în magazinul online Hobby Mobila.
  • Folosește corpuri de iluminat în stil industrial: Gândește-te la becuri cu filament și lămpi cu inserții metalice. Corpurile de iluminat din cupru și alamă sunt o alegere bună pentru un spațiu cald și primitor, în timp ce corpurile de iluminat negre sau cromate conferă camerei dvs. o notă mai modernă.

Așadar, dacă vă gândiți să vă transformați spațiul, oferindu-i un aspect industrial, sfaturile de mai sus ar trebui să vă ajute să începeți!



Lasă un răspuns

Site creat de