Sport

Cum analizezi corect un meci de fotbal?

Cum analizezi corect un meci de fotbal

Analiza meciurilor este un aspect crucial atunci când vorbim de pariuri. Parierea fără o analiză corectă este același lucru cu jucatul la loto, mergi strict pe noroc. Pentru a putea obține profit constant și a avea cât mai multe șanse de câștig trebuie să analizezi fiecare pronostic pe care îl plasezi. Pentru pariorii amatori poate părea un lucru complicat să analizezi un meci de fotbal, în schimb o să îți arăt că nu este deloc așa.

Atunci când analizezi un meci de fotbal există mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare. Aici discutăm despre factorii de bază, aspecte ce țin de competiție și de meci, aspecte tactice, condiții de joc și momentul de disputare al meciului.

Astfel nu vei alege un pariu doar în funcție de cota, pe principiul cu cât este o cotă mai mică, șansele ca pariul sa devină câștigator sa fie implicit mai mari. În cazul în care îți dorești cele mai mare cote posibile pentru pronosticurile tale, la Unibet, conform paginii pareri despre Unibet găsești unele dintre cele mai atractive cote de pe piața pariurilor.

Echipele care se întâlnesc

În categoria factorilor de bază se regăsesc echipele care se întâlnesc. Este important să cunoști ambele echipe care joacă și particularitățile acestora. Cel mai important este să anticipezi cum se vor comporta fiecare în compania celeilalte. Există destul de des situații în care o echipa bine coată are mereu probleme cu un anumit tip de adversar.

De asemenea, poziția în clasament este importantă. Această statistică este una de care țin cont toți pariorii atunci când analizează un meci de fotbal, fie că vorbim de cei experimentați sau de cei fără experiență. Poziția în clasament poate face diferența, în schimb nu este atât de importantă precum și-ar dori pariorii fără experiență.

Avantajul terenului propriu

Avantajul terenului propriu este un alt aspect care face parte din categoria factorilor de bază în analiza unui meci. Majoritatea echipelor joacă mai bine pe teren propriu decât în deplasare. Totuși există și echipe care din diferite motive au evoluții mai bune în deplasare decât în fața propriilor suporteri. De aceea este important să analizezi cum se descurcă fiecare echipă în deplasare și acasă. Tot aici putem vorbi despre istoricul întâlnirilor dintre cele două echipe. Dacă au avut meciuri relativ recent, îți poți face o idee despre cum se va desfășura și meciul următor.

Forma de moment este un alt factor esențial în analiza unui meci de fotbal. O echipă care joacă bine și are un șir de victorii în desfășurare, care a marcat mult în ultima perioadă sau care are o apărare solidă, oferă aproape de fiecare dată încredere. Este important să arunci o privire la ultimele 5-6 meciuri jucate de echipă, ținând cont și de numele adversarilor pe care i-a întâlnit.

Raportul șuturilor din ultimele meciuri este foarte important și nu mulți pariori îl iau în calcul în analiză. Acest raport este inclus în statistici și este un factor care îți oferă o imagine de ansamblu asupra echipelor cu care te confrunți. Cu cât numărul de șuturi expediate la poartă este mai mare, cu atât șansele de a înscrie sunt mai mari.

Pe lângă aspectele de bază, există și aspectele care țin de meci și de competiție. Trebuie să analizezi dacă meciul este un derby, caz în care lucrurile pot fi imprevizibile, dacă echipele care se întâlnesc sunt de valori egale sau dacă condițiile de joc avantajează mai mult una din echipe și mai puțin pe cealaltă.

Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty ImagesLasă un răspuns

Site creat de